Pyykkipäivä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 7 Mar 2017 21:31
7.3.2017
Sijainti 01:41.6S, 35:58.2W
 
Kolmas meripäivä Mearra Nieidalla alkaa aurinkoisena niin kuin muinakin päivinä. Kuun valaisema tähtikirkas taivas on takanapäin ja veneemme kiitää seitsemän solmun vauhtia myötävirrassa aalloilla surffaten. Tuntuu, että aika on menettänyt merkityksensä; on vain tämä hetki ja aava meri. Päivän rytmiä hallitsee vessan oven seinällä oleva lista; kenellä on ajovuoro, kokkivuoro, siivousvuoro tai peräti vapaavuoro. Yhteinen ruokahetki kokoaa miehistön saman pöydän ääreen. Eilen nautimme herkullisen Jaanan loihtiman nakit ja muusi dinnerin, jolle sommerlier Sari valitsi rapsakan chileläisen Cabernet Sauvignonin. Tänä iltana Tumpin kokkaamalle chicken black magic –aterialle on valittuna raikas sauvignon blanc. Mearra Nieidan ensimmäinen barista on Timo, joka pitää huolen, että tuoretta kahvia on tarjolla ja ennen kaikkea että sitä kuluu.
Eilen viritimme myös vavan ja kuinkas ollakaan tänään nappasi kiinni ja saimme ensimmäisen kalan, jos ei oteta huomioon yöllistä lentokalaa, joka putosi kannella torkkuvan Mirkan päälle. Miehistön yhteisestä päätöksestä päästimme sen mereen kasvamaan. Päiväkahvien merkeissä olemme pelanneet ahkerasti korttia, herttaa ja changia. Naisisto Jaana ja Mirkka pesivät veneen miehistön hertassa, ja Jaana changissa peräti toista tuntia kestäneessä pelissä.
Mearra Nieidalla säästetään vettä, sillä seitsemän hengen miehistö kuluttaa paljon, vaikka vesikone rouskuttaa yötä päivää makeaa vettä. Pyykkiä on siis pestävä ja tänään olikin Timon pyykkipäivä. Ekologisena miehenä Timo huuhteli pyykin ensin merivedellä ja juuri kun hän oli ottamassa vettä merestä, Jukka tyhjensi septitankin. ja pyykistä meinasi tulla syväpuhdasta. Aurinko laskee ja värjää taivaanrannassa olevat kumpupilvet keltaisiksi. On aika valmistautua illalliselle.
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin

JPEG image

JPEG image