Perilla Kolumbiassa, kaikki hyvin

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 14 Jan 2016 16:54
Torstai 14.1 klo 15
 
Sijaintimme  11:13.6N 74:12.3W
 
Non ni, Mearra Niedan World ARC ensimmainen etappi on takana. Viisi vuorokautta ja 850 merimailia St Lucialta Kolumbiaan. Tanaan ylitimme maalilinjan klo 11.25 viidentena veneena. Ensimmaisena Santa Martaan saapui, tietenkin, ruotsalainen Spirit V vene joka oli karjessa, tietenkin, koko ajan.
 
Viimeiset kuusi tuntia olikin melkoista haipakkaa. Tuulta oli parhaimmillaan 22 metria sekunnnissa mutta hienosti Jukka ohjasi veneen lapi tuulen ja tyrskyn.
Soimme juuri ensimmaisen ruuan tasaisella pinnalla pitkaan aikaan ja olihan se ihan kivaa vaihtelua. Nyt meilla illalla klo 17 tervetuliaistilaisuus ja sen jalkeen miehistomme lahtee illallisella Santa Martan vanhaan kaupunkiin.
 
Taytyy sanoa etta viikko merilla meni todella mukavasti ja nopeasti. Ainoa ongelma oli kun alin latta isosta purjeesta paasi irtoamaan mutta se saatiin helposti korjattua omin neuvoin. Ei ollut mitaan sahlinkia, ei paniikkia, ei hankalia paikkoja tai tilanteita. Ja tuulta oli koko ajan ihan kivasti, lopussa jopa tosi navakasti.
Valtaosin seilattiin  sellaista 7-8 solmua ja useimmiten virsikirjan viemana mukavassa myotatuulessa.
 
Nyt siis vene ja miehisto viettavat seuraavat kuusi paivaa taalla Kolumbiassa. Huominen menee huoltohommissa ja sitten ajattelimme retkeilla vahan eri kokoonpanoilla Cartagenassa ja Ciudad Perdiassa. Ja viimeinen paiva ennen lahtoa on sitten taas duunipaiva veneella.
Matka jatkuu keskiviikkona 20.1 klo 12 ja suuntana on San Blas Islands Panamassa. Matkaa sinne sinne vajaat 300 merimailia ja arvioitu purjehdusaikana kolmisen paivaa.
 
Valitamme kuitenkin matkatunnelmia myos taalta Kolumbiasta ja retkiltamme joten pysykaa talla kanavalla.
 
 
Voila  the first leg of or journey is completed, we crossed the goal line today before noon, as the 5th vessel of the fleet, having done 850 miles in 5 days. The judges will determine later what our final standing will be. Regardless, we feel good about our trip, we did not break anything, nobody got injured and we ended on a high note and passed 12 knots in over 40 knot winds.
Now we will hang out in beautiful Santa Martta for a few days, resting, checking out some sights and prepearing for the next leg. Stay tuned, we’ll drop a few updates, if we survive the heat.
 
 

JPEG image