Regn, regn...ska det alldrig ta slut???

Sans Peur
Grete & Fred Vithen
Wed 28 May 2014 18:39
Vi vaknar till ljuden av regn som trummar på däck......
Nej.....! det är så mycket vi ska fixa och det är inte kul att stå ute i silande regn. Vi avvaktar och har ett lite möte med våran mäklare Johan. Han spår regn hela dagen, och just nu är klockan åtta och, ja det regnar fortfarande, han hade rätt den rackaren...Så jäkla tradigt, en hel dag med regn men det är väl inte det värsta. Den lilla fuktskadan under våran ingång har blivit dubbelt så stor. Det blåser från aktern och rakt in på luckan..... inte bra, det kommer in vatten.....
Vi sänker bommen och lägger över en presenning som kommer att skydda ingången och sedan försöker vi att torka det skadade trädet med en värmepistol.
Varför kommer det alltid in vatten i en båt där det absolut inte ska komme. En båt ska vara vattentät eller?
Efter att ha suttit här och degat halva eftermiddagen åker vi till Sloten i våran lilla "torra" bil.
Sightseeing by car. Vad ska man göra?
Jättemysigt som alltid i dessa små fina Friesen byer. Stavoren var också en trevlig överraskning.
Mysiga och speciella miljöer, synd att vädret är så kass, annars kan man tänke sig att det är full fart just nu, i dag dock inte, en och annan våt själ sprang runt och försökte att få skydd för regnet, så synd för imorgon är det ju Kristiflygdag och alla har långledigt här i Holland.
Nu sitter vi varmt och skönt här ombord, snart ska film väljas så det blir biokväll i galley, down under. Vem får bestämma film?? Vi är överens om att det ska vara något roligt.
Imorgon ska det bli fint väder på eftermiddagen och vi ser fram mot en drink med vår tyska trevliga grannfamilj. Dom har precis köpt en Hanse 505, och ska njuta av helgen här i marinan. Vi är inbjudna på drink på deras båt, ska bli trevligt, och sedan blir det väl besök här på Sans Peur. Kul att träffa lite folk, för normalt är det väldigt lugnt här i Jackthaven...
Nu är det film på gång yippieeeeeee.......

JPEG image
JPEG image
JPEG image