I väntans tider

Sans Peur
Grete & Fred Vithen
Fri 16 May 2014 20:55
Oh, härligt......
Vi vaknar upp till ett helt vindstille och soligt Hindeloopen. Gud så skönt efter all regn och blåst. Det är helt tyst, en ganska konstig känsla efter all hammer och slammer i dom senaste sex dagarna, det är som när man seglar... tystnaden efter stormen är så underbar. Kortbrallor på.
Idag kommer de Vries Sail från Makkum och tar mått på biminin plus att dom ska ta med sprayhooden som nu är rengjord och impregnerad. Vi hämtade den igår från ett annat de Vries Sail men i byn Lemmer. Det är många Vries här i Friesland.
10.30 ska dom komma. Kl 12.00 ringer Fred. "Har ni glömt oss?? Nej, nej..... vi kommer." 
Vi börjar fixa och städa och förbereda för att kunna sätta upp sprayhooden, som ju är ren och fin, och att få städat behövs verkligen. Sedan utvecklar det sig och vi städer och fixar hela cockpiten (vårt fina uterum). Jäckla vad hundhår det är överallt, jäkla byracka......
Samtidigt har vi tvättmaskiner igång, det nyinköpta linnet ska tvättas och sedan hänger allt här på båten och blir sol- och vind-torkat, luktar så gott.
Slutligen kommer en trevlig kille och tar mått på biminin. Nu hoppas vi verkligen på att det blir färdigt inom rimlig tid. Känns lite naket på däck. 
Efter middagen blev det en liten cyckelrunda, titta på båtar och njuta lite av fina områden i Hindeloopen. Glömde att spana in SPAR-butiken (närbutiken) som tydligen har öppnat nu när det börjar bli säsong.
Imorgon har de Valk ett jippo här i marinan som vi ska besöka, verkar som vi kan kolla in lite ovanliga båtar, lite kul.
Gäsp! Skönt trötta. Ett glas gott vin och snart dags att nattinatta. Vi sover som stockar här ombord.

image/jpg

Solnedgång från salongen