Summer Time

Sans Peur
Grete & Fred Vithen
Fri 23 May 2014 05:52
Fix på bryggan i sommarutrustning. Svettigt och härligt! Kolla våra fina biker!!

Ja, det är vekligen "summer time" i Hindeloopen. Skönt att kunne vara ute och fixa en massa olika saker.
Nu är det ju måndag och allt är så lungt och skönt i marinan. Målaren är här kl kvart i åtta då vi sitter och äter frukost. Sedan går vi igång med var sitt projekt för dagen. Fred åker iväg till snickarboa med vår cockpitbord för att få det lackat. Fred gör det själva med hjälp av hans nya kompis, snickaren, som enligt Fred, verkligen ger tips och hjälp. En superhjälp för oss.
Check av mail, Gbr van Enkhuizen har get oss en offert...... Vi förstår ingenting. Fred ringer och ber om ett möte. Yes, kan ni komma idag kl tre? Klart vi kan. Vi åker dit och både Ronald och Marko är där. Summa sumera vi antar deras offert och vi kommer att segla tillsammans med Marko från Hindeloopen till Makkum. Detta för att kolla in båtens funktioner som ju kan vara till stor nytta för oss.
Vi får ett "STORT PAKET", helvete va det är dyrt med båt men,men det blir kanske bra med dessa investeringar den dag vi ska sälja "båtskrället". Alle blir nu mera och mera kräsna allt efter som åren går. För oss också självklart eftersom det blir vårt hem för många år framåt. 
Så härligt med fint sommarväder...
Igår kväll stod vi och fixade lite småkrubb i köket och sedan hörde vi himlen öppna sig. SKIT....ner och stänga alla luckar som var fullt öppna...... Som tur var klarade vi att rädda det mesta. Matchesill och roastbiff gott med lite grovbröd till. Holland är lite som DK när det gäller mat och vi lider verkligen ingen nöd.
Onsdag, och vi fixar på varje sitt håll. Målaren var här igen på morgonen, han har varit här i totalt tre timmar och sprayat och sparklat lite plus väntat och rökt några ciggar. 10 tusen SEK......... Är det verkligen klogt. Dom tar I så dom kräks bara för att dom vet att vi inte vet........
Torsdag, Det blåser friskt och ett fall slår mot masten så man håller på att bli tokig, jag Grete är uppe och kollar kl 05.30 men orkar inte gå ut och fixa och Fred verkar inte höre något.
Båten är täckt med, vad vi tror, är Saharasand, attans också det är så svårt att bli av med. 
Nya småprojekt ska fixas och sedan ska vi byta TV i Leeuwarden. Vi måste nu satsa på en lite större model har vi kommit fram till (42 tum Sony, bara 50 watt).

Trångt som helvete man måste ju vara akrobat för att skrubba alla skrymslen. Satan. “Jeg hader det!”
Grete och spindlar är också en historia. Fobisk.