Bud & Besiktning

Sans Peur
Grete & Fred Vithen
Wed 16 Apr 2014 11:00
Nu är bud lagt! Accepterat också! Mycket båt för pengarna säger Fred. Besiktning är beställd nu och det känns bättre och bättre att vi nu äntligen har VÅR EGEN BÅT. Dessutom verkar det vara en mycket säker och sjöstark båt som dessutom passar alla våra krav. Jag tror att vi båda redan har tagit henne till vårt hjärta och nu hoppas vi att besiktningen, den 16 april, kommer att ge ett positivt resultat.
"Dear Grete and Fred, I have talked with the owner and he agrees selling her. Congratulations!
Tack, tack.

image/jpg

Nu är det mycket snack men också verkstad. Vi snackar och går igenom både små detaljer och stora ändringar. Nu hoppas vi bara att besiktningen, som sagt, går bra, hel felfri blir väl inte resultatet cross fingers! Vi har nu bokat alla flyg dvs Malpensa-Amsterdam, Amsterdam-London, London-Århus, Århus-Amsterdam. Påsken ska firas i London, ska bli SÅ trevligt.
Alla holländare ska ha sina båtar hissat i vattnet innan Påsk dvs att det blir trångt. Mr Dros, det är han som ska besikta båten, kontakter oss och han kommer att ha en besiktning av skrov, propeller o dyl den 7 april,efter detta kan båten hissas ner i vattnet anytime innan den 16 april. Helt ok för oss. Fred ringer Mr Dros den 8 april och han berätter att allt är mycket bra nej inte ens det, det är Perfekt!! 
Tjockleken på aluminiumskrovet är 8 mm (rena isbrytaren). CE A. 

image/jpg

image/jpg

Mr Southerland & Mr Dros

Nu är det den 15 april. 
Otroligt var det går att förflytta sig runt i världen på kort tid idag. Vi startade i Periasc imorse kl 7 och nu sitter vi i Hindeloopen och klockan är 22. Vi har hunnit med att hämta hyrbil, yrra runt lite nära Schipool, köra upp hit till Hindeloopen, checka in på vårt lilla hotel, inhandla lite av vad vi behöver av mat och vin för två dagar i Lemmer, ca 22 km härifrån, plus titta runt och herregud leta efter vår lilla båt! Var är hon? Vi hittar inte så vi får gå in på en lokal bar och ta en varsin liten öl. Nu börjar det bli mörkt och vi promemerar i utkanten av marinan. Plötsligt ser vi henne.... Vi blir så glada båda två! Hon är så jättefin ja vi tycker faktiskt att hon är vacker. Det känns så skönt, hon ligger verkligen fint i vattnet juhu....Det känns som när man fått barn, då tycker man att det lilla underverket är det vackraste av alla barn på BB och det är precis så vi känner. Sans Peur är den finaste båten i marinan!!!
Nu hoppas vi på det bästa imorgon då vi har besiktning.
Nu ska det bli skönt att sova för att vakna pigga imorgon så vi kan vara med och utforska och inspektera allt ombord.
16 april,
Mr Dross ser bara så precis ut som en holländare.... Och vad menas med det? Vet inte riktigt hur jag ska förklara detta, så jag tror att jag hoppar över detta.
Lite snick och snak och sedan går vi iväg till båten. Det är en fantastisk dag, solen skiner och det är nästan vindstilla. Hindeloopen viser sig från sin bästa sida, det är verkligen vackert här när sol och vind vill "behave". 
Mr Dross tar kommando över Sans Peur, han verkar effektiv! Vi hinner inte riktig med att vara med honom överallt. Sedan startar Marinus (från De Valk) motorn och vi glider sakta ut ur marinan. Känns lite overkligt och båda Fred och jag tar över styrningen, lite grand. Det låter trevligt från Mr Perkins och det är skönt att vara ute på "havet". Mr Dros checkar överallt och ger goda råd plus att Fred frågor en massa?? Klart att vi har många frågor.
Plötslig kommer en äldre herre ut på piren och saktar in precis vid Sant Peur. Ja, ja det är Mr Southerland! Han hoppar ombord, är pigg och ganska alert. Verkar vara glad för att se oss. Sedan hänger han med så gott han kan med hänsyn till frågor och båtens historia. Efter ca två och en halv timme så blir vi klara och sedan inspekterar vi seglen som ligger i ett av de Valks förråd.
Mr Southerland bjuder på lunch och vi gissar lite fram och tillbaka vad var och en säger, en salig blandning av engelska, frysiska  och dansk/svensk men vi har trevligt och Mr Southerland har verkligen glimten i ögat.
Sedan startar Martinus motorn och vi glider sakta ut av marinan. Känns lite overkligt och båda Fred och jag tar över styrningen, lite gran
Sans Peur!! Ja vad är det för namn? Släkten Southerland är en gammal skotsk adelsläkt ursprungligen från Frankrike och deras ordspråk var "Sans Peur" som betyder Utan Fruktan, Without Fear!
Tillsammans med ett gott glas Argentinskt vin beslutar att vi ska behålla namnet Sans Peur. Det känns som hon är Sans Peur och vi känner att vi är "utan fruktan, without fear" to start our journey together.

image/jpg