Långa nätter

Take Off
Jörgen Wennberg
Sat 29 Nov 2014 15:16
Position
24:04.63N
23:14.19W
Solsken och ca 2m sjö.
 
Havet  känns oändligt idag, en lastbåt siktad om syrbord imorse men inga medseglare syns till.
Idag har vi en ganska lugn dag på den kistallblå havet med mindre vind. Igår kväll tog vi beslut om att ta en mer sydlig kurs och stack ifrån Matilda, en engelsk 50 fotare vi seglat nära hela dagen och bytte några ord på VHFen med innan vi skiljdes åt. Vindprognosen visade att vi mer norrut skulle stöta på nordvästlig vind vilket skulle tvinga oss att falla söderut ändå. Bara att hålla tummarna att vår strategi håller och att vår genväg mot passadvindarna fungerar.
Under natten upplevde vi vårt första squall med kraftig vindökning och ett par regnstänk.
Johan tyckte att det såg ut som en dimbank i mörkret och mer hann vi inte fundera innan vi hade 30kt och alle man på däck för revning. Lika fort var det borta och vi fortsatte vår nattliga färd.
Båten knirrar och knarrar i natten när vi susar fram i full fart, själv hade jag svårt att sova och det var välkommet att ställa sig vid rodret under vakten. Känns lite som att styra en laserjolle i full fart på surfarna i beckmörkret.
Nu är vi inne på 4e dygnet och vaktschemat har börjat sätta sig trots att flottisten Olof gör det han kan för att förvirra ossSmile
Snart är det natt igen...
 
Tänk på oss, vi tänker på er!
//Take Off med Nils vid pennan