44:22.49N 14:42.15E

Valentina
Mon 15 Jun 2015 14:59

Viikonlopulla oli Sirocco tuulta, jota paikalliset kutsuvat Jugoksi. Se on matalapaineen tuloa edeltävä Afrikasta tuleva kaakon puoleinen navakka puuskainen tuuli, joka joskus voi yltää myrskylukemiin. Mereltä se kerää kosteutta ja loppuvaiheessa siihen liittyy sadetta ja ukkosta.

 

Sirocco on paremmin ennakoitavissa kuin Bora. Se on koillisesta vuorilta alas tuleva katabaattinen tuuli, joka on voimaltaan ja suunnaltaan arvaamattomampi ja usein paikallinen, mutta voi olla voimaltaan varsin suuri. Sekä Sirocco että Bora ovat talvisaikaan yleisempiä ja voimakkaampia kuin kesällä.

 

Vaatehuoltopysähdyksemme juuri viikonlopuksi johtui sääennusteista, koska navakka puuskittainen tuuli olisi tullut juuri siltä suunnalta, jonne olemme menossa. Kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan ja jatkoimme matkaa kevyissä tuulissa maanantaiaamuna.

 

Saavuimme Silban saarelle. Kiva olla taas paikassa, jossa ei ole autoja ja turisteinakin vain joitain hassuja veneilijöitä.

 

Kuvassa näkyvän näköalatornin rakensi eräs merikapteeni, joka oli luvannut äidilleen sen sitten rakentaa, kun tulee takaisin meriltä. Aikaa vierähti kuitenkin sen verran, että äiti ehti kuolla ja vaimoksi aiottu tyttöystäväkin oli kyllästynyt odottamaan ja hankkinut toisen miehen. Onneksi tyttöystävälle oli kuitenkin varttunut kaunis tytär, jonka kapteeni nai ja rakensi sitten nuorelle vaimolleen tämän tornin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image