13:00.17N 61:14.55W

Valentina
Sat 20 Apr 2013 13:46

Eilen tiputimme kuokan Port Elizabethin edustalle Bequian saarella, joka on pohjoisin ja isoin St.Vincentille kuuluvista Grenadinien saarista. Admiralty Bay on kaunis lahti ja suosittu ankkuripaikka. Rannalta löytyy hyvin ravintolatarjontaa. Päivällinen maksaa tyypillisesti 20-30 euroa. Ei siis varsinaisesti halpaa, mutta pohjoiseen mentäessä kuulemma hinnat vain kallistuvat.

 

Jos haluaa lahden perälle, niin joutuu ottamaan maksullisen poijun. Usein veneilijöillä on hinku aivan sinne sumpun perälle. On siitä tietysti jotain hyötyä. Yleensä siellä on suojaisempaa ja matka rannalle on sen verran lyhyt, että ei ehkä tarvitse käyttää edes perämoottoria. Ja reissu on myös kuivempi, kun ei ole terävää aallokkoa, joka varsinkin meidän pienessä kumiveneessämme tuppaa kastelemaan.

 

Itse pidän kuitenkin yleensä mukavampana jäädä vähän kauemmaksi. Ankkurointitilaa on silloin enemmän. Näissä lämpötiloissa vilvoittava tuuli on vain positiivista. Tuuligeneraattori tuottaa energiaa. Ja ötökät eivät ole kiusana. Siellä on myös mukavampi pulahtaa uimaan. Melusaastetta on myös vähemmän. Tämä on huomionarvoinen seikka etenkin viikonloppuisin, kun ravintolaelämä on vilkkaimmillaan. Toisaalta on kiva kuunnella musiikkia, jos se on hyvää, mutta ei enää keskiyöllä ja pikkutunneilla.

 

Varmaan viivymme hetken aikaa tässä viihtyisässä paikassa. Tuuletkin ovat tällä hetkellä kääntyneet turhan paljon koillisen puoleisiksi.