12:05.46S 96:52.91E

Valentina
Mon 4 Jun 2012 05:45

Saavuimme aamulla Cocos saarelle. Tämä Australialle kuuluva pikku atolli sijaitsee parin tuhannen kilometrin päästä mantereelta keskellä ei mitään. Se on kuitenkin tärkeä pysähdyspaikka purjeveneillä matkaaville ja harva eteläistä Intian valtamerta ylittävä jättää käymättä täällä..

Viranomaiset kävivät heti aamupäivällä vierailemassa veneellämme tarkastamassa, että paperimme ovat kunnossa. Teknisessä mielessä veneemme on jo lähtenyt Australiasta mutta me emme. Koska täällä ei ole tullia, jouduimme tullaamaan veneen ulos jo mantereella. Vaikka vene nyt sitten kuitenkin on taas takaisin Australiassa, sillä ei ole merkitystä, koska tämä on tullivapaata aluetta. Yksityishenkilöinä meidän ei taas katsota jättäneen maata, jos matka mantereelta tänne ei ole kestänyt yli 30 päivää.