Valdivia

Valentina
Tue 15 Mar 2011 12:32

Olimme saapumassa Valdiviaan, kun maa tärähteli toisella puolella Tyyntä valtamerta. Valdivian kaupunki tuhoutui yhdessä ihmiskunnan historian suurimmista maanjäristyksistä 1960. Sen seurauksena mm. maan pinta vajosi täällä kaksi metriä ja kymmenen kilometrin päässä joen suulla oleva Corralin kylä tuhoutui täysin 12 metrisessä tsunamissa.

Mutta kaupunki on jälleenrakennettu ja sitä pidetään yhtenä Chilen kauneimmista. Minusta kaupunki kokonaisuudessaan ei ole erityisen kaunis, mutta siellä on paljon viehättäviä yksittäisiä rakennuksia, monet niistä ilmeisesti maanjäristyksessä hyvin selvinneitä puutaloja. Kuvaisin kaupunkia enemmänkin sanalla viihtyisä. Tunnelma on erinomainen tässä runsaan 140.000 asukkaan vireässä maakunnan pääkaupungissa.

Valdivialle oman leimansa antaa saksalaisvaikutus. Täällä monet puhuvat edelleen saksaa. Alue on tunnettu luonnonkauneudestaan. Joki on kaunis rehevine rantoineen. Ja ympäristössä on järvialue metsineen ja korkealle kohoavine lumihuippuisine vuorineen.