12:37.89N 61:21.41W

Valentina
Tue 16 Apr 2013 23:15

Ankkuripaikkamme Mayreaun Saline Bayssa osoittautui erinomaiseksi. Se oli paljon vähemmän ruuhkainen kuin seuraava pikku lahti vähän pohjoisempana, jossa kävimme kävelyllä. Näin se yleensä menee, että jos jotakin on purjehdusoppaissa suositeltu, niin kaikki ryntäävät sinne. Lisäksi antennimme löysi kylältä ilmaisen verkon.

 

Tutustuimme viereemme ankkuroituneeseen ranskalaiseen korukauppiaspariskuntaan ja elämäntapaveneilijään. He olivat ensin viettäneet viisitoista vuotta Kanariansaarilla ja nyt siirtyneet Karibialle. Kutsuin heidät illalliselle veneellemme tarinoimaan.

 

Yleensä pidän näiden korukauppiaiden sortimentteja aika ikävystyttävinä. Vaikka eivätpä nuo helyt ole oikein minun alaani. Christinen korut olivat kuitenkin mielestäni poikkeus säännöstä. Hän valmistaa ja suunnittelee kaikki korut itse. Kyselin häneltä, että tuottaako tuollainen elinkeino leivän pöytään. Hän sanoi, että hyvin tällä toimeen tulee ja että hänen kojullaan käy yleensä kauppa hyvin. Syynä menestykseensä hän piti sitä, että hänellä on muista erottuva oma tyyli ja myös lisäksi hyvä tavarantoimittaja Madridissa, jolta hän ostaa kaikki tarveaineet. Oikeastaan aikamoinen unelma-ammatti: voi matkustella veneellään pitkin maailmaa ja tehdä sitä, mistä tykkää, eli näprätä koruja.

 

Matkamme kuitenkin jatkui ja saavuimme Mayreaun itäpuolella sijaitsevalle kuuluisalle Tobago Caysin ankkurialueelle, jota suojaa koralliriutta vallitsevilta idänpuoleisilta tuulilta ja jossa voi snorklata merikilpikonnien seassa. Veneitä on ankkurissa kolmisenkymmentä, mikä määrä tänne hyvin mahtuu. Mutta sesongin huippuna täällä saattaa olla aikamoinen tungos.

 

Yllätykseksemme boat boyt eivät juuri häirinneet elämäämme. He olivat asiallisia kavereita, eikä heitä ollut liiaksi. Yhdeltä ostimme patongin. Harkinnan jälkeen päätimme pistää elämän risaiseksi ja lupauduimme toiselle lähteä hänen mukaansa illaksi rannalle ruokailemaan. Grillattu hummeri lisukkeineen ja juomineen tuli meille maksamaan 38 euroa nuppi. Meistä se tietysti oli vähän kallista, mutta hintansa väärti.