17:15.23N 62:39.71W

Valentina
Sat 27 Apr 2013 18:33

Siirryimme st. Kittsin saarelle rauhalliseen ankkurointipaikkaan. Saaren alkuperäisempi nimi on Saint Christopher eli vapaasti suomennettuna Pyhä Risto. Nimikkosaarella siis ollaan. Tämän nimen sille antoi Christopher Columbus vuonna 1943. Valtion virallisempi nimi taitaa tänä päivänäkin olla The Federation of St Christopher and Nevis, mutta paremmin se tunnetaan nimellä St Kitts & Nevis.

Ensimmäiset eurooppalaiset, jotka pysyvämmin asuttivat saarta, olivat britit. He perustivat sinne 1623 siirtokunnan. Myös ranskalaisia siirtolaisia saapui muutaman kuukauden kuluttua tästä. Yhdessä he taistelivat Caribintiaaneja vastaan. Vuonna 1629 espanjalaiset kävivät karkottamassa heidät saarelta ja polttamassa heidän talonsa. Mutta pian he palasivat takaisin ja jakoivat saaren keskenään. Eipä arvannut Columbus saarta nimetessään, että juuri hänen nimeään kantavalta saarelta sai alkunsa englantilaisten ja ennen muuta ranskalaisten muiden Karibian saarten valloitus.

Täällä oli hedelmällistä maaperää, jossa tupakan, puuvillan ja sokerin tuotanto menestyi. Caribintiaanit eivät olleet kulttuurinsa ja luonteensa puolesta soveliaita orjatyövoimaksi ja heistä haluttiin päästä eroon. Suurimmassa yksittäisessä massateurastuksessa tapettiin 2000 inkkaria. Tänne orjiksi tuodut afrikkalaiset muodostivat pian lukumääräisesti ylivoimaisesti suurimman väestöryhmän ja ajan saatossa he sitten nousivat hallitsevaan asemaan tässä 40.000 asukkaan valtiossa.