01:28.53N 33:01.33W

Valentina
Wed 27 Feb 2013 18:03

Kiitoksia onnitteluista, joita saimme blogimme lukijoilta pallonkiertomme takia!

 

Doldrumsin ylitys on sujunut toistaiseksi vielä purjeilla. Edellisellä kerralla ylitimme sen tästä runsas parisataa mailia itään 2010 heinäkuussa. Silloin jouduimme ajamaan vuorokauden koneella. Tuulta oli vain silloin kun kohdalle sattui jokin ärhäkkä sadekuuro. Ja taivas oli yöllä aivan valkoinen salamoista.

 

Nyt ylitys on ollut rauhallisempaa. Vain yksi rankempi sadekuuro on sattunut kohdalle. Taivas on ollut paksujen matalla olevien pilvilauttojen peitossa ja aurinko pääsee porottamaan vain välillä. Tuuli on ollut aika ison osan aikaa heikkoa, tulee välillä mistä sattuu ja joudumme ajamaan aivan väärään suuntaan. Sääennusteista ei kovin paljon ole ollut apua tuulen suunnan ennakoimisessa.