25:10.86S 47:13.87E

Valentina
Sat 1 Sep 2012 07:16

Saimme tänä aamuna Madagaskarin näköpiiriimme. Saaren eteläosissa ei ole juuri sopivia satama- ja ankkurivaihtoehtoja. Ne ovat toisessa päässä luoteisosassa tätä 1600 kilometriä pitkää saarta. Niinpä päätimme jättää vierailun saarelle väliin ja malariapillerit ottamatta.

Niin kuin kaikki isot niemet, myös tämän saaren etelä- ja pohjoisniemi ovat vähän problemaattisia purjehduksen kannalta. Niissä tuuli yleensä nousee. Cornellin purjehdusopas kehottaa sivuuttamaan saaren eteläkärjen yli sadan mailin päästä. Toisaalta Reunionin ranskalaispurjehtijat olivat sitä mieltä, että olisi hyvä ajatus mennä aivan rannan tuntumassa ja välttää siten pahimmat tuulet, aallot ja virrat.

Päätimme tehdä kompromissin ja sivuuttaa lähimmillään saari viidentoista mailin päästä. Olosuhteen kun kuitenkin nyt ovat aika hyvät. 10 m/s myötäinen tuuli kasvoi ja kääntyi 15 m/s sivutuuleksi saarta lähestyttäessä. Olemme onnistuneet löytämään hyvän 1-2 solmun myötäisen virran ja menemme ikävässä aallokossa 7-8 solmua pelkällä kutteripurjeella. Oletuksemme on, että päivän mittaan tuuli alkaa kääntyä myötäiseksi ja hiipua.