28:02.90N 14:21.68W

Valentina
Sat 12 Jun 2010 18:15

Purjehduspäivä sujui taas kauniissa säässä. Suurin osa matkasta mentiin spiiratuilla keulapurjeilla hyvässä myötätuulessa, mutta sitten tuuli siftasi ja loppumatka mentiin kryssiä.

Määräsatamamme Morro Jable Fuenteventuran eteläkärjessä osoittautui pettymykseksi. Kun saavuimme sinne, viranomaiset määräsivät meidät tulemaan betonilaituriin. Sivutuuli oli sen verran kova, että vaikka lähestymisemme sujui täysin hallitusti, niin tuntui, että fendarit paukahtavat rikki. Eivätkä nämä herrat sitten edes olleetkaan mitään viranomaisia, vaan joitain sataman turvamiehiä. Mielestämme muutamassa ponttoonilaiturissa olisi ollut vielä tilaa, mutta kuulemma satamakapteeni oli antanut ehdottomasti kiellon mennä sinne.

Kiinteä betonilaituri ei ole mikään hyvä vaihtoehto, kun navakka tuuli painaa sivusta ja vuorivesivaihtelu on kaksi metriä. Päätimme kuitenkin jäädä, koska aallokko ei ollut kovin paha ja ei huvittanut palata 20 mailia taaksepäin toiseen satamaan tai jatkaa matkaa vielä 60 mailia seuraavalle saarelle.

Vietimme illan veneellä. Onneksi paikka ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta.