Marina Rubicón

Valentina
Fri 11 Jun 2010 07:25

Marina Rubicón osoittautui hyväksi talvisäilytyspaikaksi. Mutta se ei ole mikään erityisen halpa paikka, niin kuin eivät mitkään Euroopan kaupalliset Marinat. Marinan henkilökunta on asiallista ja sinne voi jättää turvallisin mielin veneen. Telakalla nostot ja laskut ovat aika kalliita, mutta muuten sieltä saa tarvittaessa apua kohtuullisen hintaan. Tasalämpöinen ja varsin kuiva ilma on hyvä veneen säilyttämisen kannalta.

Negatiivisena asiana voi mainita sen, että paikka on varsin tuulinen ja talvisin saattaa joku myrskykin löytää tiensä tänne ja kun tuulee sopivalta suunnalta, niin maininki löytää tiensä satama-altaaseen. Meidän saldomme on kaksi katkennutta kiinnitysköyttä ja yksi irronnut köysiohjain. Ensimmäisen kerran jälkeen opimme, että jokainen kiinnitysköysi on syytä varmistaa varaköydellä. Ja muutaman kerran vuodessa Saharasta kantautuu punaista hiekkaa, joka on hienoa kuin tomusokeri ja saattaa jumittaa kannella olevat liikkuvat ja rasvatut osat. Me selvisimme onneksi pelkällä kannen pesulla. Muuten vene pysyi täällä puhtaana. Helsingissä se likaantuu parissa viikossa enemmän kuin täällä parissa kolmessa kuukaudessa. Leväkasvustoa ei tullut pohjaan juuri lainkaan, mutta potkuri ja perävetolaite olivat aivan täynnä näkkiä.

Nyt ovat kaikki kausihuollot ja varustelut tehty matkan jatkamista varten. Viimehetken takaiskuna eilen saimme todeta, että watermakerin membrane unit vuotaa pahasti. Ilman sopivia varaosia tuskin mitään on tehtävissä ja yritämme käydä asian kimppuun Las Palmasissa, sitten kun pääsemme sinne. Elämme siinä toivossa, että siellä onnistumisen todennäköisyys olisi parempi. Veneet ovat nykyisin niin täynnä kaikenlaista laiteita ja hilavitkuttimia, että aina joku paikka on rikki.

JPEG image