16:43.72S 151:28.65W

Valentina
Wed 29 Jun 2011 02:14

Saavuimme eilen Raiatean saarelle ja olemme ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen laiturikiinnityksessä Apooiti marinassa.

Kummallisuudet moottorimme kanssa jatkuvat. Ja näillä oudoilla ja epätodennäköisillä vioilla ei ole mitään yhteyttä keskenään. Kolme päivää sitten moottori ryhtyi oireilemaan siten, että se ei ottanut enää täysiä kierroksia ja jos yritti nostaa kierrokset yli normaalin kruisingnopeuden, kone sammui tai kierrokset ensin nousivat ja sitten tippuivat. Aivan ilmeisesti kone ei joko saanut riittävästi polttoainetta tai ilmaa.

Paljastui, että primäärifiltterissä oli kolmasosalitra vettä. Tämä ei sinällään ole mitään tavatonta, koska joskus saattaa saada huonolaatuista polttoainetta. Mutta me olemme ottaneet viimeksi polttoainetta suoraan päätankkiin yli vuosi sitten Kanarialla. Kaikki polttoaine sinne on sen jälkeen mennyt ”puskuritankista” ensin filtterin kautta. Ja jos olemme saaneet vettä polttoaineen mukana, niin sen pitäisi ensimmäisenä näkyä tässä tankkien välisessä filtterissä.

Vaihdoimme moottorin primäärifiltterin helmikuussa 200 konetuntia sitten (vaihtoväli 500 tuntia) ja silloin emme huomanneet mitään erikoista.

Yksi vaihtoehto voisi olla vuotava tankin korkki kannella ja siihen integroitu huohotusventtiili. Nämä kuitenkin tarkastettiin ja ne ovat priimakunnossa. Ja koska korkkia ei käytetä, se ei ole voinut jäädä joskus huonosti suljetuksi.

Näissä olosuhteissa ei tankkiin pitäisi myöskään muodostua kondenssikosteutta. Ja tankkimme on lisäksi melkein aina lähes täysi ja muovitankit eivät muutenkaan hikoile samalla tavalla kuin metallitankit.

Eli nyt olemme tilanteessa, jossa meillä ei ole aavistustakaan siitä, miten tankkiin on päässyt vettä ja paljonko sitä mahdollisesti vielä on siellä. Ellei mitään uutta ilmene, pitää pian tarkistaa filtterit uudelleen. Jos veden tulo jatkuu, niin sitten tankki pitää saada tyhjennettyä.

Muutoin matkamme on jatkunut kesäisissä merkeissä. Joskus tulee trooppisia sadekuuroja, sitten taas päivä paistaa. Välillä pasaatituulet ovat navakoita, välillä taas on tyyntä. Parasta on tietysti silloin, kun kevyt tuuli kivasti vilvoittaa.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image