26:48.62S 115:35.89W

Valentina
Sat 30 Apr 2011 01:00

Sen jälkeen kun Valdiviasta lähdimme emme yhtä rahtilaivaa lukuun ottamatta ole Robinson Crusoe saaren ja Pääsiäissaaren ulkopuolella nähneet mitään elonmerkkiä paitsi muutamia harvoja lintuja. Mutta tänään ilmeisesti olemme saapuneet lentokalavyöhykkeelle. Päivällä kannellemme laskeutui seitsemän kalan parvi, yksi niistä tuli kutsumatta sisään pentteriin asti.

Yleensä ne jäävät kannelle hetkeksi sätkimään ja sitten kuolevat, jättäen ympärilleen suomuja. Kummallisia kaloja: tulevat pyytämättä veneeseen, suomustavat itsensä ja jopa pyrkivät paistinpannuun. Minun puolestani saisivat kyllä jättää lentämisen linnuille, jotka sentään osaavat sen.

Tuulet ovat edelleen tyyntyneet ja ovat nyt täysmyötäisiä. Tänään puolilta päivin nostimme ylös twistelerin ja sillä olemme edenneet viittä solmua kirkkaassa auringonpaisteessa.  Ainoa käyttökelpoinen purjeemme tässä tilanteessa.

Robinson Crusoe saaren jälkeen meitä on kiusannut koilliseen suuntautuva merivirta. Olemme menettäneet sen seurauksena muutamasta kymmenyksestä yli puoleen solmuun vauhtia ja kokonaisuudessaan kymmeniä merimaileja. Nyt virta näyttäisi kääntyneen pohjoiseen ja jopa hivenen länteen. Saamme siitä välillä jo karvan verran lisävauhtia.

Juuri nyt kun olen ottamassa säätietoja ja lähettämässä tätä sähköpostia veneemme lipuu kohti kaunista auringonlaskua.