Valentina
Mon 29 Jun 2009 10:26
Muros on vierailemistamme Gallegon kaupungeista kaunein. Vanhat rakennukset ovat täällä pääsääntöisesti hyvin hoidettuja. Saavuimme tänne kesken Muroksen paikallispyhimyksen San Pedron juhlaa, jota vietetään 27.-30.6.
 
Ilta kymmeneltä alkanut ulkoilmakonsertti kesti noin aamu viiteen. Arvostimme ilmaislippuja tähän varsin  laadukkaaseen kevyen musiikin tapahtumaan, joka kuului hyvin veneellemme, mutta aloitus olisi voinut olla kuusi tuntia aikaisemmin.
 
Aamulla yhdeksältä alkoi ilotulitus, jossa rakettien valojen sijaan pääpaino oli ääniefekteissä. Näitä lähinnä tykinlaukaisuja muistuttavia räjähteitä saatiin kuunnella tasaisin väliajoin koko aamupäivä.
 
Kaupungilla meitä tuli vastaan kulkue, joka kantoi Pyhää Pedroa torvisoittokunnan  tahdittamana. Arvokkaasti pukeutuneet pappishenkilöt antoivat lisää arvovaltaa kulkueelle, johon osallistui kaikenikäisiä pyhäpukineisiin tälläytyneitä vakavailmeisiä ihmisiä.
 
Ehkä huomenna taas jatkamme matkaa. Ankkurissa on kiva kellua omissa oloissaan, mutta myös laiturielämällä on omat hyvät puolensa. Cruisailijat ovat yleensä hyvin sosiaalista porukkaa, ja heidän kanssaan on kiva vaihtaa kuulumisia, jos vaan löytyy yhteinen kieli.