36:41.76N 02:47.61W

Valentina
Sun 28 Jul 2013 09:55

Sunnuntaiaamuna saavuimme rauhallisen yöpurjehduksen jälkeen Almerimarin satamaan. Matkan merkittävin tapahtuma oli, kun yksi iso aalto murtui peräpeiliin ja läiskäytti vettä sitloodaan siten, että Helinän villasukat kastuivat.

Almerimarin satamassa oli erittäin ystävällinen ja ammattitaitoinen vastaanotto ja selvästi myyntityön meininkiä, kun satamakapteeni ryhtyi hieromaan kanssani kauppaa talvisäilytyspaikasta. Tämä onkin yksi isoimpia ja suosituimpia satamia elämäntapaveneilijöiden keskuudessa, joista monet tulevat juuri tänne talvikaudeksi. Sijainti on säiden puolesta yksi Välimeren parhaista. Liikenneyhteydet ovat myös hyvät ja tänne muodostuu jonkinlainen kansainvälinen cruising community. Ihmisethän ovat tunnetusti laumaeläimiä.

Satamamaksut ovat Espanjan edullisempia, jos tätä sanaa nyt voi käyttää, pitäisi kai sanoa vähiten kalleimpia. Meidän kokoiselta veneeltä vuosimaksu laituripaikalle olisi noin 3400 euroa ja siihen pienet vesi ja sähkömaksut päälle. Talvikaudella loka-toukokuussa laituripaikka kustantaa alle puolet siitä mitä kesäkaudella kesä-syyskuussa. Me olemme kuitenkin ajatelleet jättää veneen kuivatelakalle, koska emme ole ajatelleet jäädä tänne talveksi asumaan. Pukeilla olo on täällä, niin kuin näköjään useimmissa paikoissa Espanjassa, talvisaikaan jonkin verran kalliimpaa kuin laituripaikka.

Nyt voidaan todeta, että Suomi on ainakin jossain asiassa halpa maa. Tämä perustunee siihen, että venesatamien toiminta on yleensä jollain tavoin kunnan tukemaa toimintaa. Muissa maissa toimitaan useammin kaupallisella pohjalla.