Puerto Madryn 20

Valentina
Tue 4 Jan 2011 18:40

Saavuimme Sunnuntaina illansuussa Puerto Madryniin ja kaikki matkatavaratkin olivat tallella. Täällä oli helleaalto, lämpötila + 37 astetta. Aikamoinen ero Joulunajan lämpötiloihin: -20 - -30 astetta Myllymäellä. Ensimmäisenä iltana ei ollut kumiveneellä mitään asiaan veneelle, koska mereltä tuli aikamoinen myräkkä ja rantaan murtuvat aallot olisivat paiskanneet kumiveneen suoraan takaisin rantaan. Vietimme yön pikku hotellissa.

Maanantaina lämpötilakin oli jo palautunut normaaleihin runsaan 20 asteen kesälukemiin ja pääsimme vihdoin ”kotiin”. Veneellä kaikki oli kunnossa. Meidän security team Malevo, Bram ja Vivian olivat pitäneet siitä hyvää huolta. Ihmettelin kannen puhtautta, koska se oli selvästi puhtaampi kuin lähtiessämme. Haastattelin vähän Bramia ja hän kertoi, että Malevo oli edellisenä päivänä käynyt pesemässä kannen. On aika uskomatonta vieraanvaraisuutta. Kukaan ei ole pyytänyt meiltä mitään maksua täällä olosta. Päätimme Helinän kanssa kuitenkin tehdä 1.000 USD lahjoituksen pursiseuralle, minkä he mielellään ottivat vastaan, vaikka sanoivatkin, että siihen ei ole mitään tarvetta.

Meidän poissa ollessamme täällä oli käynyt yksi ulkomaalainen vene: iso espanjalaispursi. Ensi he olivat iltamyöhällä menneet poijuun, joka ei ollut lainkaan mitoitettu heidän veneelleen ja kovalla pohjoistuulella poiju oli sitten hajonnut. Lisäksi he huonosti paikallisia olosuhteita tuntematta olivat seuraavaksi hajottaneet kumiveneensä. Malevo oli heitä sitten auttanut palaamaan veneelle. Olivat kuulemma lähteneet kiittämättä tai maksamatta mitään rikkoutuneesta poijusta.

Nyt olemme käyneet läpi venettämme ja tarkastaneet, että  kaikki olisi kunnossa. Moottori hyrähti käyntiin ensi yrittämällä. Watermakeriin vaihdoimme uuden painemittarin ja nyt sillä on tehty jo kaksi tankillista vettä. Saada nähdä, pääsisimmekö kohta jatkamaan matkaa.