15:55.41S 05:43.45W korjaa

Valentina
Fri 8 Feb 2013 18:01

Aamulla aikaisin saavuimme St.Helenan saarella. Jamestownin edustalla on parikymmentä hyvin hoidettua poijua vierailevia veneitä varten. Yhteydet ulkomaailmaan hoidetaan täällä meriteitse ja ne ovat yhteysalusten, ajoittain vierailevien risteilijöiden ja purjeveneiden varassa. Nyt täällä on rakenteilla lentokenttä, joten pian tämänkin saaren rauha on mennyttä.

 Tämä on osa ”British overseas territories” aluetta ja muodostaa yhdessä Ascension ja Tristan da Cunha saarten kanssa jonkinlaisen kokonaisuuden. Saimme maahantulomuodollisuudet hoidettua ja nostettua Visalla pankista paikallista valuuttaa, jonka kurssi on sidottu Englannin puntaan.

Tämä on täällä vilkkainta aikaa vuodesta purjeveneilijöiden kannalta. Nyt täällä on yhdeksän purjevenettä, joista peräti kolme on suomalaista. Samana aamuna meidän kanssamme tänne saapuivat Elainin ja Scorpiuksen porukat, jotka olivat lähteneet Namibian Walvis Baystä samana päivänä kuin me Lüderitzistä.  On aikamoinen sattuma, että kolme suomalaistan venettä on samanaikaisesti tällä pikku saarella.