Adealaide

Valentina
Sat 10 Mar 2012 21:47

Olemme muutaman päivän kierrelleet Adelaiden kaupunkia. Satamapaikastamme pääsee 25 minuutissa lähijunalla keskustaan. Kaupunki on ihan mukiinmenevä ja siisti. Se levittäytyy laajalle alueelle, koska täälläkin asutaan omakotitaloissa. Monet omakotitaloalueista ovat hienojakin, mutta kuitenkin aika tylsiä, kuten myös Suomessa ja yleensä maailmalla – eräät Uuden-Seelannin alueet ovat poikkeus tästä säännöstä, niissä on leikkimielisyyttä, yllätyksellisyyttä ja hienoa arkkitehtuuria. Täälläkin vanhemmat omakotitaloalueet ovat meistä kaikkein kiinnostavimpia.

Adelaidea pidetään Australian saksalaisimpana kaupunkina. Mutta emme havainneet kovin paljon jälkiä saksalaisuudesta edes vanhoissa taloissa. Ei niissä tosin ole kovin paljon brittiläistäkään tyyliä. Kyllä tyyliä pidettävä aivan australialaisena. Ja väestöltään tämä on kovin monirotuinen ja monikulttuurinen, vaikka eurooppalaisuus on tietysti dominoiva elementti.

Kävimme vierailulla Aila Paukkusen luona. Hän on Helinän serkun miehen ja naapurimme Jouni Javanaisen täti, joka muutti tänne 60-luvulla. Hänellä on neljä lasta, joista tytär Benita omistaa kaksi menestyvää ravintolaa. Hän tarjosi meille toisessa niistä hienon illallisen.

Huvivenesatamassa on ollut viikonlopulla vilkkaampaa. Monet venekerholaiset pysähtyvät veneemme kohdalla ja vaihtavat muutaman sanan kanssamme. Tänä viikonloppuna täällä on myös J24 veneiden Australian avoimet mestaruuskilpailut.