44:39.44N 14:15.46E

Valentina
Wed 10 Jun 2015 14:30

Melko tyynen illan jälkeen tuuli kääntyi yöllä 180 astetta ja alkoi puhaltaa 10 m/s. Heräsin puolen yön jälkeen ja menin kannelle tarkkailemaan tilannetta. Helinä kömpi kohta perässä. Näytti siltä, että ankkurimme edelleen piti tai mahdollisesti oli vähän aluksi luistanut ja sitten tarttunut uudelleen. Puolen tunnin jälkeen olin juuri kömpimässä sänkyyn takaisin, kun Helinä ilmoitti kannelta, että ankkuri luistaa. Kävimme nostamassa sen ylös ja menimme vähän ulommas lahdelle, missä tiputimme ankkurin 10 metriin ja laskimme kaikki 80 metriä kasimillin kettinkiämme ja nukuimme loppu yön hyvin.

 

Lähdimme kuitenkin aamulla heti kahdeksalta liikenteeseen, koska luvassa oli kymmenen m/s sivuvastaista ja siis hyvä purjehduskeli. Avasimme kutterin keulapurjeeksi ja nostimme ison ykkösreiviin. Näin pääsimme mukavasti seitsemää solmua. Jätimme taakse mantereen ja saaristopurjehduksemme oli alkanut. Puolen päivän jälkeen saavuimme Unijen saarelle, josta löysimme sopivan ankkurilahden, jossa on kiva pulikoida. Saa nähdä nukuttaako ensi yönä paremmin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image