34:03.01S 18:20.90E

Valentina
Wed 21 Nov 2012 19:05

Kiersimme maanantaina Hyväntoivoin niemen ja jäimme niemen länsipuolelle Hout Bay Yacht Club venekerholle. Siellä tapasimme Ollin, joka on ollut täällä veneellään jo puoli vuotta, välillä käväissyt Namibian puolelle. Hän on tullut tänne Tulimaasta. Ei ollut Olli nähnyt suomalaisveneitä ja suomalaisia pitkään aikaan. Vaihdoimme ison pinon kirjoja. Meidän perässämme on itärannikolle saapunut lisäksi kaksi suomalaispurtta. Saan nähdä, tulisiko tässä jossain vaiheessa neljän suomalaisveneen tapahtuminen. Se olisi harvinaista näillä maailman merillä.

 

Puhun nyt vain etunimillä muista suomalaisveneilijöistä. Kela on nimittäin paremman tekemisen puutteessa alkanut seurata mm. meidän matkaamme ja ilmoittanut meille, että emme enää olisi Suomen sosiaaliturvan piirissä. Olemme kuulemma muuttaneet Suomesta johonkin toiseen maahan.  Minän tietysti olen yrittänyt (turhaan) selittää, että ei me minnekään olla muutettu, mitä nyt purjehdimme Suomen lipun alle rekisteröidyllä aluksella vähän missä milloinkin. Ristiriitaisia ovat näiden viranomaisten edesottamukset. Kelan mielestä emme enää siis asu Suomessa, mutta ilmeisesti veroviranomaisen mielestä asumme ja olemme Suomeen verovelvollisia. Verotuksellisesti voisi olla aika mielenkiintoinen vaihtoehto, että ei ole verovelvollinen missään maassa.

 

Kimmo ja Päivi ovat kierrelleet tutustumassa paikallisiin nähtävyyksiin ja minä Helinä kanssa olemme pyörittäneet tavanomaisia rutiineja, joita tuntuu riittävän, milloin huolletaan ja värkätään mitäkin.