07:22.35S 20:29.90W

Valentina
Thu 21 Feb 2013 18:05

Tuuli on päivänmittaan noussut yli 10 m/s ja etenemme hyvää vauhtia. Perhospurjeemme vetää hyvin, mutta aallokko on sille välillä vähän liikaa, sillä se saa perän joskus heittämään ja veneen pois kurssista ja purjeen pois vedosta. Sitten kun purje taas täyttyy äkisti, se ei tee hyvää purjeelle.

Aamupäivällä huomaisin, että vetogeneraattorimme on poissa pelistä. Vanha vika: akselin potkuriosaan liittävä nailoninen yhdyskappale on hajonnut. Ikävä homma korjata reelingin varassa roikkuen tehden hienomekaanista työtä kädet ylöspäin, kun aallokko samalla heiluttaa.

Onneksi minulla on tässä jo rutiinia. Ensimmäisen kerran osa hajosi Tyynellä valtamerellä. Silloin tilasin varaosia yli tarpeen. Mutta sen jälkeen sama osa hajosi Intian valtamerellä kahdesti ja nyt taas. Eli viimeinen varaosa on käytössä ja matkaa on jäljellä ties kuinka paljon. Ja ylityksillä vetogeneraattori on tärkein tapamme tuottaa virtaa, vaikka aurinkopaneelitkin näillä leveysasteilla tuottavat hyvin. Niistä ei ole kuitenkaan apua öisin.

DuoGenin valmistaja väittää, että tämä osa on suunniteltu särkymään, jos potkuri osuu johonkin. Kertaakaan en ole kuitenkaan havainnut mitään törmäykseen viittaavaa ääntä ja epäilenkin osan vain rikkoutuvan ihan käytössä. Nyt ei auta muuta kuin pitää peukkuja, että osa tällä kertaa kestäisi mahdollisimman pitkään.