18:48.19S 149:17.61W

Valentina
Mon 30 May 2011 05:00

Yöllä tuuli navakoitui ja tulimme aika haipakkaa. Aamulla otimme sisään ykkösreivin, koska piti ryhtyä hidastamaan vauhtia, jotta ei tulla liian aikaisin perille. Papeeten satamaan pääsi kai hyvin yölläkin sisään, mutta satama-alueella riutan sisällä ankkurointi on kielletty, eikä meitä oikein kiinnosta lähteä pimeässä reistailevan vaihteen kanssa suorittamaan välimerikiinnitystä purjeveneille varattuun laiturinpätkään.

Puhuin viime blogissa, mitä weather man meille sanoi. Tarkoitan tällä vain säätieteilijöiden tai heidän laatimiensa tietokone-ohjelmien antamia ennusteita, joista yritämme sitten vetää oikeat johtopäätökset. Joillakin kruisailijoilla on aivan oikeasti oma yksityinen weather man, jolta he kysyvät neuvoa.

Eteläisen Tyynenmeren sääguruja ovat esim. Bob McDavitt ja Ian Pangolin. Tällaisilta voi jotain pikku korvausta vastaan tilata omiin tarpeisiin räätälöidyn ennusteen ja suosituksen, esim. milloin kannattaisi lähteä pitkälle legille Uudesta Seelannista Tahitille. Eihän näitä pidemmän tähtäimen säitä kukaan osaa varmuudella kertoa, mutta hyvän ammattilaisen arvaus osunee vähän paremmalla todennäköisyydellä kohdalleen kuin oma arvaus.