16:29.31S 178:38.51W

Valentina
Mon 12 Sep 2011 03:11

Matka on jatkunut nyt hieman paremmissa tuulissa ja olemme päässeet etenemään 5-6 solmua sivumyötäisessä. Se on siinä ja siinä pääsemmekö tällä vauhdilla valoisaan aikaan tiistaina perillä vai joudummeko odottelemaan yön merellä.

Minulla on ollut viimeiset kolme päivää korvatulehdus. Se on vanha vaiva joka joskus ilmaantuu. Oikeanpuoleinen korvakäytävä tukkeutuu vaikusta ja yleensä siihen liittyy korvakäytävän tulehtuminen. Koska limakalvo ei tukkeutuman takia mahdu turpoamaan aiheutuu tästä epämiellyttävä paine ja kipu. Nukkumisesta ei tahdo tulla mitään. Removaxi tai vastaavat tuotteet eivät liota tukkeumaa. Tämän olen itse havainnut ja korvalääkäri vahvistanut. Se on sen verran pahanlaatuinen tukkeuma.

Olin varautunut asiaan antibioottikorvatipoilla ja tulehduskipulääkkeillä. Niiden avulla vaiva pysyy hallinnassa. Mutta ongelman poistaminen edellyttää sitä, että korvalääkäri mekaanisesti kaivaa tukoksen pois. Tämä on muutaman minuutin toimenpide. Nähtäväksi jää, milloin olemme sellaisessa paikassa, josta löytyy korvalääkäri tai edes yleislääkäri, jos sellaisen käsiteltäväksi uskaltautuu.