Knysna 2

Valentina
Tue 30 Oct 2012 13:22

Knysna on hienoin paikka, jossa tähän mennessä olemme Etelä-Afrikassa käyneet, ehkä minun makuuni liiankin hieno. Ja täällä on myös turisteja, paikallisia sekä ulkomaalaisia. Monet eläkkeelle jääneet ovat ostaneet täältä itselleen asunnon. Eli paikallinen elinkeino rakentuu sen ympärille, mitä palveluja joutilaille ihmisille saadaan myydyksi.

Ravintolatarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Hintataso on hivenen kalliimpi kuin tähän asti olemme tottuneet, mutta edelleen varsin siedettävä. Eilisiltana söimme varsin maukkaan pihviaterian ja juomaksi oluet ja lasilliset punaviiniä, hinta yhteensä 30 euroa. En osaa edes kuvitella, mitä se Suomessa maksaisi. Mutta sitten kun joskus palaan kotimaahan, niin minun tulotasolla ravintoloissa käyminen loppuu. Ja ravintoloissa riittää asiakkaita Etelä-Afrikassa. Monissa muissa maissa olemme ihmetelleet tyhjiä ravintoloita ja aprikoineet, miten sellainen bisnes voi kannattaa.

Satama on hyvin erilainen kuin aikaisemmat pursiseurojen marinat isojen ja likaisten kaupallisten satamien kupeessa. Täällä nauttii puhtaasta luonnosta. Ja laguunin sisälle ei valtamerten maininki pääsee. En muista milloin viimeksi olemme olleet näin suojaisassa ja rauhallisessa paikassa. Hinta on myös vähän korkeampi kuin aikaisemmin, meidän kokoiselta veneeltä laituripaikka maksaa 15 euroa vuorokaudessa sisältäen veden ja sähköt. Mutta jos haluaa säästää, niin marinan ulkopuolelle voi ankkuroitua ilmaiseksi.

Itse kaupungissa on kiva kävellä. Täällä on tyylikkäitä pikku putiikkeja, houkuttelevia konditoriakahviloita. Ja ympäristön luonto tarjoaa monenlaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointireittejä ja kanootilla melomista. Kaikenlaisia luontoon liittyviä mielenkiintoisia kohteita on ympäristössä paljon.

Tämä on yksi niistä harvoista paikoista matkamme varrella, joiden tunnelma saa ajattelemaan, että tänne voisi olla kiva asettua asumaan. Aiommekin viihtyä täällä jokusen aikaa.