36:56.57S 139:41.96E

Valentina
Sun 4 Mar 2012 05:13

Päätimme poiketa Cape Jaffa Marinaan. Tämä on itse asiassa vasta rakenteilla oleva lomakeskus. Näimme Uudessa Seelannissa Whitiangassa samanlaisella konseptille toimivan hankkeen.  Satama on kaivettu sokkeloinen sisälaguuni. Hankkeen toteuttaja rakentaa infran ja myy tontin, jolla on mm. oma venelaituri. Tonteille nousee sitten loma-asuntoja, jotka suomalaisen mittapuun mukaan näyttävät hulppeilta omakotitaloilta. Mielenkiintoista nähdä, leviääkö tällainen muoti joskus Suomeen.

Vielä täällä näyttää kovin autiolta, mutta voi tämä olla hyväkin hanke. Miljoonakaupunki Adelaideen on vain kolmisensataa kilometriä ja viiden miljoonan Melbourneen viisisataa.  Jos tykkää kalojen narraamisesta, niin täältä pääsee heti moottoriveneellä apajille. Purjeveneilijälle tämä ei ole niin hyvä, koska lähimmät ankkurointikohteet tai purjevenesatamat ovat parinsadan kilometrin päässä.

Näillä vesillä ravustus näyttää olevan ammattikalastajien ykköslaji. Lobsterpotteja on välillä tiheässä, ja jos moottorilla ajaa, niin saa olla todella tarkkana, että ei sotkeudu kalastajien pyydyksiin. Ongelma on ennen muuta pimeällä liikuttaessa, koska silloin niitä ei näe. Tällöin kannattaa yrittää pysytellä syvissä vesissä, mutta aina sekään ei ole mahdollista. Minun havaintojeni mukaan pyydykset alkavat harveta, kun syvyys on yli 50 metriä. Mutta merikortin varoitusten mukaan pyyntialue ulottuu aina 500 metriin syvyyteen.

Purjeilla liikuttaessa on pieni riski, että köysi jäisi peräsimen ympärille. Sitä ei ole tullut testattua, miten hyvin potkuriimme asennettu köysileikkuri toimisi.