40:08.84N 08:51.59W

Valentina
Tue 7 Jul 2009 10:01
Tuulet ovat viime päivinä normalisoituneet. Eilen tulimme koko päivän lähes täysmyötäisessä kohti etelää. Ensin vain spiiratulla jennillä ja vastakkaiselle puolelle spiiratulla kutterilla vajaan 10 m/s tuulessa ja iltapäivällä, kun tuuli yltyi yli kymmenen, reivasimme vähän. Mikäs siinä lasketellessa 6-7 solmua, kun lisäksi merivirratkin ovat taas kääntyneet myötäisiksi, nyt 0,3 solmu lisävauhtia. Galiciassa ne yleensä olivat jonkun kymmenyksen vastaisia.
 
Mutta pyöreän päivän siinä kuitenkin sai purjehtia, jotta tuli 80 mailin vanavettä - sen verran oli matkaa seuraavaan mielenkiintoiselta tuntuvaan paikkaan, eli Figueira da Foz`iin, joka on keskisuuri kaupunki, jolle merkittäviä elinkeinoja ovat matkailu ja joen vastarannalla oleva laivanrakennustelakka. Täälläkin viihtyisintä aluetta on melko hyvin säilynyt vanha kaupunki.