Tahiti 3

Valentina
Sun 12 Jun 2011 03:48

Eilen korjasimme DuoGen veto-tuuligeneraattorimme. Jääkaappimme on nyt pelittänyt hyvin. Pari ensimmäistä päivää se kävi jatkuvasti ja lämpötila oli +4. Veivasimme termostaatin asetusta puolelta toiselle ilman mitään vaikutusta. Sitten juuri kun aioin ryhtyä jatkotoimenpiteisiin, se itsekseen asettui normaaliin uomiinsa ja ryhtyi pitämään lämpötilan noin kymmenessä asteessa.

Veneemme pikku korjaus- ja huoltotoimenpiteet alkavat olla tehtynä, lukuun ottamatta tärkeintä, eli vaihteistopakan vaihtoa. Parin neuvottelukierroksen jälkeen pääsin paikallisen Volvokorjaajan kanssa yhteisymmärrykseen, että tämä todellakin kuuluu takuun piiriin. Sitten käytiin kolmas neuvottelukierros siitä, milloin korjaus voisi tapahtua ja he lopulta lupasivat tulla ensi viikolla. Saa nyt sitten nähdä, tulevatko ja sujuuko korjaus ilman uusia yllätyksiä.

Ilmat ovat täällä olleet lämpimät niin kuin kuulemma siellä Suomessakin. Välillä ilma on yölläkin vähän hiostava, mutta muuten se on aika ihanteellinen. Aamulla on kiva käydä uimassa ja välillä päivälläkin.

Sosiaalinen elämä on ollut aika hiljaista. Tämä on sen verran vilkas purjehduskeskus, että täällä ei enää niin helposti tutustu toisiin purjehtijoihin. Syrjäisemmillä seuduilla se tapahtuu ikään kuin automaattisesti.

Heikki ja Maila Asujamaan / s/y KasteHelmi kanssa söimme illallista pari kertaa, ennen kuin he siirtyivät naapurisaarelle. Yksi ilta meillä oli käymässä naapuriveneeltämme australialainen (alkujaan hollantilainen) pariskunta Norbert ja Trudi. He ovat suorittaneet varhaisen eläkkeelle siirtymisen ja sen jälkeen purjehtineet pitkin Tyyntä valtamerta kymmenen vuotta. Nyt he ovat veneensä kanssa matkalla kotiin.

Sitten meillä oli vieraana nuori vähän yli kolmekymppinen hollantilainen kaveri Paul, jonka olimme jo tavanneet Raivavaella. Hän lähti merille 2006 ja on sen jälkeen kerran kahdessa vuodessa käväissyt kotimaassaan tekemässä muutaman kuukauden töitä, koska rahat meinaavat loppua. Veneenään hänellä on vain 27 jalkainen 2,3 tonnia painava Albin Vega. Sillä hän on kiertänyt myös Etelä-Amerikan. Usuaiassa hän asui 8 kuukautta ja harrasti vuorikiipeilyä, mikä on hänen toinen intohimonsa. Moottorina hänellä on vain ulkolaitamoottori, mikä merkitsi, että Chilen kanavissa hän joutui purjehtimaan pohjoiseen vastaisissa tuulissa sellaista kymmenen mailin päivävauhtia. Matka kestikin jokusen kuukauden. Silloin hänellä onneksi oli gasti apuna. Haluaisi lähteä uudestaankin sinne, mutta kuulemma erilaisella veneellä. Paljon on purjehtimisessa asenteesta kiinni ja sitä näyttää löytyvän yksinpurjehtijoilla, joille minusta aika isolle osalle kyseessä on usein enemmän suorittaminen ja suoriutuminen kuin kruisailusta nauttiminen.

Kerran illallistimme nuoren ranskalaisparin kanssa, johon tutustuimme Patagoniassa ja josta aimmin olenkin jo kertonut. He menettivät siellä 2/3 peräsimestään ja korjasivat sen Valdiviassa. Ilmeisesti korjaustyö oli kelvotonta, koska matkalla tänne he kadottivat alaosan uudestaan. Nyt he ovat saaneet sen jälleen korjattua, mutta täällä hintalappu oli 3.000 euroa! Se kyllä on iso aukko heidän budjetissaan, mutta pääasia, että matka taas jatkuu.

Isointa hämmästystä meissä ovat herättäneet laiturissa olevat 100-200 jalkaiset loistopurret. Läheltä katsottuna ne näyttävät enemmänkin laivoilta, mutta varsinkin kaukaa katsottuna ne ovat sulavalinjaisia pursia. Yöllä niillä on maston huipussa punainen valo. On kuulemma vaatimus silloin, jos masto on yli 30 metrinen.

Kovin ne näyttävät hiljaisilta enimmän osan aikaa. Palkkamiehistö pitää huolta siitä, että kyljet kiiltävät kuin peili ja että kaikki on valmista, jos käsky käy lähteä liikenteeseen.

Me olemme lilluneet omassa rauhassamme ankkurissa ja täysin ilmaiseksi. Kumiveneen voi jättää marinassa niitä varten varattuun pikku laituriin. Pari kertaa olemme käyneet syömässä siellä olevassa erinomaisessa Pink Coconat ravintolassa. Mutta hintataso on siellä samaa tasoa kuin Suomessa, joten etupäässä olemme kokanneet itse. Jottemme vallan veltostu, olemme tehneet pieniä kävelylenkkejä lähiympäristössä tai keskustassa, jonne pääsee bussilla.

JPEG image