26:26.11S 14:42.37E

Valentina
Wed 30 Jan 2013 18:13

Perämoottorin carburetorin kadonnut neula jäi ikuiseksi arvoitukseksi. Poijunaapurimme Andy, joka kunnostelee itselleen pientä trimaraania, jolla aikoo sillä lähteä maailmalle, lupautui korjaamaan perämoottorimme. Hän on rakennellut ja kunnostanut veneitä ja kalastusaluksia koko ikänsä. Alkuun näytti siltä, että varaosaa ei löydy edes Kapkaupungista, jossa hänen kaverinsa oli käymässä ja hakemassa venetarvikkeita. Sitten kaupungilta sattumalta löytyi rikkoutunut Mercuri, jossa oli samanlainen carburetor kuin meidän Tohatsussa. Homma saatiin kuntoon. Mutta Andy oli sitä mieltä, että meidän perämoottorimme carburetor ei näyttänyt puolitoistavuotiaan perämoottorin osalta, vaan pikemminkin 15 vuotiaalta. Richardsbayssa perämoottorimme oli yhden ruuvin korjausta varten eräällä pajalla ja sen jälkeen konetta emme ole käyttäneet. Jotenkin on vaikea uskoa, että osa siellä olisi ”vahingossa” vaihdettu, mutta toistaiseksi se on ainoa mahdollinen selitys, minkä olen keksinyt, koska ei tuo neula sieltä itsekseen tipu edes purettaessa.

Eilisiltana olimme syömässä suurin piirtein meidän ikäisen ranskalaispariskunnan kanssa, joka saapui Lüderitziin pari päivää ennen meitä. He ovat kierrelleet maailmaa purrellaan kolmekymmentä vuotta. Päättivät aikoinaan lasten tekemisen sijasta valita toisenlaisen vaihtoehdon ja alkaa viettää elämää merten mustalaisina.

Myös pizzerian pitäjät olivat mielenkiintoisia: saksalaispariskunta, joka saapui vuosi sitten tänne 70 vuotta vanhalla kalastajatroolarilla. Heidän aikomuksensa oli alkuun tehdä troolarista ravintolalaiva. Tämä osoittautui kuitenkin epäkäytännölliseksi ajatukseksi ja niinpä he ostivat talon. Matkalla Saksasta tänne merirosvot kuulemma kävivät ryöväämässä heiltä rahat, savukkeet ym. useampaankin otteeseen. Löytyy noita merirosvoja siis muualtakin kuin Afrikan sarvesta. Namibiasta pohjoiseen ei kannatakaan purjehtia rannikon läheisyydessä. Pizzat olivat kuitenkin erinomaisia enkä muista, milloin viimeksi olen saanut niin sopivan rapeaksi paistettua pohjaa.

Tarkoituksemme oli lähteä huomisaamuna jatkamaan matkaa. Usein uloskirjautuminen jo edellisenä päivänä onnistuu. Näin voi illalla valmistella veneen lähtökuntoon ja lähteä sitten aikaisin aamulla. Täällä ei kuitenkaan tämä käynyt päinsä ja niinpä lähdimme saman tien, koska emme aamulla viitsineet lähteä uudelleen viranomaiskierrokselle.