28:47.64S 32:04.70E

Valentina
Fri 7 Sep 2012 14:21

Takana on Intian valtameren ylitys. Viimeinen 1400 mailin legi Reunionilta Richard ´s Bayhin Etelä-Afrikkaan kesti kymmenen päivää.

Tämä legi on yksi pelätyimpiä valtameripurjehtijoiden keskuudessa, koska säätila on vaikeasti ennustettava ja saattaa olla joskus todella paha. Meillä sää jakautuivat melko tasan aurinkoisiin, pilvisiin ja sateisiin päiviin ja myös kevyisiin, keski- ja navakoihin tuuliin. Viimeinen puolitoista vuorokautta tuuli enimmän osaa aikaa 15 m/s, välillä vähemmän ja välillä enemmän, puuskissa yli 20 m/s. Onneksi tuuli tuli suotuisasta suunnasta idän ja koillisen väliltä. Etelä-Afrikan rannikkoa ei nimittäin ole syytä lähestyä, jos lounaasta puhaltaa kovaa vasten Agulhasin virtaa. Lounaismyrskyissä on alueella uponnut isompiakin laivoja. Ja myrsky puhkeaa usein hyvin pienellä varoitusajalla.

Suositeltavin aika tehdä ylitys olisi lokakuun lopulla tai marraskuun alussa. Sen jälkeen ilmat voisivat olla vielä paremmat, mutta Mauritiukselle ja Madagaskarille asti ulottuva syklonikausi tekee liian myöhäisestä ylityksestä riskipeliä. Me olimme siis hieman liian aikaisin liikkeellä. Ja totesimme, että säätila on tosiaan hyvin vaihtelevaa.

Nyt odottelemme laiturissa tullia, joka sitten tulee kun tulee ja kysymys ei ole tunneista vaan päivistä. Toisaalta he eivät kuulemma ole kovin tarkkoja siitä, vaikka liikkuukin lähiympäristössä ennen veneen ja miehistön sisään kirjoittautumista.