32:31.42S 115:42.89E

Valentina
Sun 8 Apr 2012 10:45

Toisin kuin säätiedotukset olivat ennakoineet, Cape Leeuwinin jälkeen saimme navakkaa sivutuulta ja sitten sivuvastaista ja terävää aallokkoa mantereen puolelta. Yöksi jätimme pelkän 15 neliön kutteripurjeen (= haruspurje eli stay sail) ja sillä mentiin alkuun 90 asteen ja lopuksi 60 asteen tuulikulmalla 4-6 solmua. Jos ison olisi nostanut kolmosreiviin, niin varmaan nopeutta olisi saatu solmu pari lisää. Tuuli oli kuitenkin harvinaisen puuskaista. Tällä virityksellä säästyimme paljolta työltä ja vähän hitaammalla vauhdilla myös monilta roiskeilta. Vene oli koko ajan hyvin balanssissa.

Tulimme pääsiäispäivän iltapäivänä Mandurahin marinaan. Sisään tullessa havaitsimme, että kaupungin edustalla kisasi parhaillaan kolme eri kevytveneluokkaa kolmioradalla. Meneillään oli iso pääsiäisregatta.

Mandurah on 75.000 asukkaan kaupunki tunnin ajomatkan päässä Perthistä etelään. Sinne pääsee myös junalla. Ison huvivenesataman ympärillä on valtava määrä vapaa-ajan asuntoja ja apartementoksia. Alueelle on myös kaivettu varsinainen kanavien verkosto siten, että mahdollisimman monella talolla on rantatontti ja laituripaikat.

Pääsiäisen johdosta täällä on sangen vilkasta. Alue on kieltämättä omalla tavallaan hieno, mutta minua eivät koskaan oikein ole puhutelleet tällaiset pelkästään vapaa-ajan viettoon ja lomailuun rakennetut kompleksit. Ne ovat jollain tavalla keinotekoisia.