25:09.87S 127:08.34W

Valentina
Thu 5 May 2011 03:05

Aamuyöstä matkan teko genaakkerilla loppui rankkaan sadekuuroon. Sen jälkeen tuuli kääntyi vastaisemmaksi ja tämä päivä on menty kryssiä navakassa tuulessa. Jossain vaiheessa pitäisi huomenna tulla hetken tyven ja tuulten kääntyä 180 astetta etelän puolelle. Mutta kaiken kaikkiaan lähiviikon ennuste näyttää hyvin sekavalta eikä lainkaan lupaavalta.

Myös merivirrat ovat leikkineet kanssamme. Voidaan sanoa koko alkuvuoden osalta, että tuulet ovat olleet suotuisat, mutta virrat vastaiset. Patagonian rannikkopurjehduksella pohjoiseen tämä oli odotettavissa. Sen jälkeen asia on yllättänyt meidät.

Luulimme jo hetken aikaa, että sivuvastainen virta olisi kääntynyt jo vihdoin hivenen myötäiseksi tai ainakin neutraaliksi. Mutta viimeisen vuorokauden aikana virta on ollut lähes vastainen ja haukannut solmun nopeudestamme.

Minkäs asialle tekee? Ei niitä virtoja oikein osaa lähteä väistelemäänkään, varsinkaan kun ei ole infoa niistä. Ja epäilen, ettei luotettavia ennusteita ole edes saatavilla, vaikka näitä virtaennusteitakin laaditaan.