18:27.02N 64:26.20W

Valentina
Fri 3 May 2013 18:33

Eilen tulimme rauhallisen yöpurjehduyksen jälkeen Neitsytsaarille. On olemassa vierekkäin sijaitsevat US Virgin Islands ja British Virgin Islands. Me saavuimme jälkimmäiselle ja Virgin Gorda saarelle.

Kolumbus nämäkin saaret löysi, mutta BVI on ollut brittien hallinnassa vuodesta 1672 ja sillä on ollut jonkinnäköinen itsehallinto jo vuodesta 1773. Niin kuin yleensä muillakin Pienten Antillien saarilla väestö on pääosin tänne aikoinaan tuotujen orjien jälkeläisiä.

Aikalailla Yhdysvaltojen vaikutuspiirissä brittienkin Neitsytsaaret ovat. Paikallinen valuuttakin on USD. Ja tuotestandardit, kuten 110V virta, tulevat sieltä. Autot sentään ajavat väärällä puolen tietä.

Neitsytsaaret muodostavat purjehdukselle erinomaisesti sopivan saariryhmän ja sanotaan, että täällä on Karibian suurin keskittymä vuokraveneitä. Tämä tietysti merkitsee sitä, että satamissa ja ankkuripaikoissa on enemmän ruuhkaa. Toisaalta myös purjehtijoiden tarvitsemien palveluiden saatavuus on parempi, kun yrityksillä on riittävä asiakaspohja.

Nyt kun purjehdussesonki alkaa olla lopuillaan, niin täälläkään ei tarvitse olla huolissaan tungoksesta. Marina, johon saavuimme, ei ole edes puoleksi täynnä.