08:29.47N 25:45.94W

Valentina
Mon 5 Jul 2010 13:00

Eilisiltana saavuimme odotusten mukaisesti  doldrumseille, joka alkoi noin  10 astetta pohjoista leveyttä. Sadekuurorintamia oli runsaasti ja myös vähän ukkosta. Iltayöstä vene ja kippari saivatkin paremman makeavesihuuhtelun kuin pitkiin aikoihin.

Yöllä pidämme tutkaa päällä ajastetulla lähetyksellä sähkön kulutuksen vähentämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tutka tekee viiden minuutin välein 20 skannausta ja palautuu sitten valmiustilaan. Matkan aikana olemme tutkassa onnistuneet näkemään kaksi alusta, joista toinen tuli lisäksi näköetäisyydelle parin mailin päähän. Voisi siis luulla, että ei täällä merellä paljon muita aluksia olekaan. Mutta AIS-vastaanotin (automatic identification system, joka vastaanottaa laivojen lähettämiä signaaleja mastonhuipussa olevan meriradion antennin välityksellä), ja antaa tietoja jopa yli sadan mailin päässä olevista aluksista, kertoo jotain muuta. Nyt tosin silläkin puolen on ollut jo pitkään hiljaista, koska emme ole laivaväylien läheisyydessä.

Mutta eivät ne muut alukset ole meidän tärkein syymme käyttää tutkaa. Ne havaitaan normaalitähystyksen ja AIS-vastaanottimen avulla, sillä AIS-lähetin on kaikissa valtamerellä liikkuvissa kauppa-aluksissa. Ja kalastusaluksia ja huviveneitä ei näillä nurkin pyöri.

Tärkein syy on saderintamien havaitseminen. Doldrums on kuuluisa välillä sangen hurjistakin sade- ja ukkosrintamista. Niistä ne hurrikaanitkin kuulemma alkujaan sikiävät. Yhden näimmekin jo kaukaa, tutkan kantaman ulottumattomissa, kun salamoiden välähdykset heijastuivat pilvistä. Päivällä rintamat voi havaita silmin, mutta jos siihen ei liity ukkosta, niin yöllä pimeässä sitä ei näe. Ja siihen saattaa liittyä voimakkaat tuulet. Meilläkin on parhaimmillaan yli 100 neliötä rättejä ylhäällä, kun ajamme isolla ja genaakkerilla. Silloin ei mielellään tule yllätettyä housut kintuissa tai voi pian olla entiset purjeet tai joku muu paikka rikki, pahimmassa tapauksessa rikivaurio tai miehistön loukkaantuminen. Myös päiväsaikaan tutka auttaa määrittämään rintaman tarkan sijainnin, koon ja liikesuunnan.

Mutta salamoiden suhteen emme voi muuta kuin pistää kädet ristiin. Harvemmin ne veneeseen iskevät, mutta ei se ole vallan tavatonta. Vaikka veneessä on ukkosenjohdatin mastosta köliin, merkitsee salamanisku yleensä kuoliniskua kaikelle veneen elektroniikalle, joko välittömästi tai siten, että se pikku hiljaa luhistuu. Myös veneen runko saattaa vaurioitua korjauskelvottomaksi, vaikka se ei välittömästi näkyisi päällepäin. Ja aina tietysti myös miehistövauriot ovat mahdollisia. Ainoa varotoimenpide salamaniskun varalle meillä on, että säilytämme vakiona Helinän läppäriä (=veneen varaläppäri) uunissa, joka muodostaa Faradayn häkin ja suojaa siten elektroniikkaa.

Nyt sitten puksutamme moottorilla lähes tyynessä ilmassa. Harvoin täällä kuitenkaan meri ihan sileää on, sillä aina jostakin tulee maininkia. Vähän yksitoikkoista ajaa autopilotilla ja koneella, mutta jos asian aikoisi hoitaa käsiohjauksella, olisi muutama sata mailia kahden hengen miehistöllä tosi puuduttava urakka.

Niin vannoutuneita purjehtijoita emme ole, että yrittäisimme selvitä purjein. Mahdollista sekin olisi. Hyvällä onnella ylitys sujuisi nopeastikin ja huonolla onnella todella kauan. Se edellyttäisi, että tarkkaan käyttää pienet tuulenhenkäykset hyväksi. Ja saderintamien aiheuttamista paikallisista tuulista voi saada hetkellistä apua. Mekin menimme viime yönä pari tuntia purjeilla hyvää vauhtia saderintaman kylkeen liimautuneina. Ja aina välillä voi tulla kunnon tuuliakin, ei tämä päiväntasajan pläkä niin stabiili asia ole. Täällä on monet valtameripurjehduskisat ratkaistu, mutta ehkäpä enemmän onnella kuin purjehdustaidoilla. Ja myös hyvillä meteorologisilla apuvoimilla on oma osansa tähän asiaa – on ehkä pikkuisen tarkemmat ennustukset käytössä kuin meillä.

Aamupäivällällä pistimme koneen seis ja kävimme ennen brunssia aamu-uinnilla. Veden lämpötila oli 28 astetta. Kippari sukelsi tarkistamaan anodien kunnon. Potkurianodit ovat jo aika paljon kuluneet.  Saderintamia on vähemmän kuin yöllä, mutta enpä ihmettelisi, vaikka kohta saisimme taas kunnon suihkun. Muutoin on pilvipoutaa. Pilvet ovat aika matalalla ja usein hassun korkeita hattaroita.