Bermuda 5

Valentina
Sat 1 Jun 2013 17:41

Runsas viikko on vierähtänyt Bermudalla. Nyt säätila näyttää kehittyvän siihen suuntaan, että voisimme kohta jatkaa matkaamme.

Naapurimme saivat torstaina nostettua Susannen maston taas paikoilleen. Pienistä asioista heidän korjauksessaan oli kyse, mutta maailmalla nuo pikkukorjauksetkaan harvemmin näyttävät sujuvan käden käänteessä. Ja iso haveri oli heillä lähellä. Onneksi masto ei tullut merellä alas ja he pääsivät moottorilla tänne. Tänä keväänä kaksi venettä matkalla Karibialta Eurooppaan on kadonnut jäljettömiin.

Jannella ja Christianilla oli lähtövaihde ollut jo pitkään päällä eivätkä he enää malttaneet jäädä odottelemaan, vaan heidän kuukauden ”lomansa” Bermudalla loppui perjantaina. Vaikka sää oli tyyni, he ajattelivat ajaa koneella ensin pari päivää, jonka jälkeen oli luvattu parempia purjehdusilmoja. Heillä on moderni iso vene ja polttoainetta ajella kaksi kertaa kauemmin kuin meillä. Meille parin päivän moottorointi heti aluksi ei tulisi kysymykseen. Kaikki löpö kannattaa säästää sitä varten, jos juuttuisi tyveneen ja joutuisi etsimään tuulia vähän kauempaa tai mahdollisesti moottoroimaan viimeiset mailit Azoreille.