17:52.08N 24:17.48W

Valentina
Wed 23 Jun 2010 11:34

Tuulet ovat edelleen heikentyneet ja loki on näyttänyt välillä alle viittä solmua. Päiväkeskiarvo on kuitenkin viidessä ja puolessa ja seitsemän ja puolen sadan mailin kohdalla koko matkan keskiarvo oli 6,3.

Vahtivuorojärjestykseen ei ole mitään yleispäteviä neuvoja. Se riippuu niin tekijästä, kuten miehistön määrästä ja pätevyydestä ja sääolosuhteista.  Myös yksilölliset tekijät vaihtelevat, kuten esim. unentarve.

Meillä järjestys muodostui tällä legillä sellaiseksi, että säännölliset kahden tunnin vahtivuorot alkoivat ilta kuudelta ja loppuivat aamu kymmeneltä. Päiväsaikaan toimittiin epäsäännöllisemmin.

Koko vuorokaudessa tuli ruoriaikaan noin 12 tuntia kummallekin. Seuraavaksi eniten tuli nukkumista. Vaikka 18-10 välillä lepovuoroja on yhteensä kahdeksan tuntia, niin kokonaan sitä ei voi käyttää nukkumiseen. Vahtivuorot menevät aina vähän päällekkäin ja joskus tulee tilanteita, että kummankin on oltava kannella. Riisuutumiseen ja pukeutumiseen, veskissä käymiseen yms. menee oma aikansa. Ja nukahtaminenkaan ei käy käden käänteessä.  Ja kesken lyhyiden torkkujenkin tulee usein aivan turhia heräämisiä. Eli kahdeksan tunnin lepoajasta jää yleensä nukkumiseen yhteensä 4-6 tuntia ja sekin pätkissä. Siksi päiväsaikaankin on mukava ottaa pikku torkut.

Ruokajärjestys meillä on sellainen, että yhdentoista aikaan on brunssi (ilman kuohuviiniä), iltapäivällä kahvi ja illan suussa päivällinen. Välipalana saattaa olla jokin hedelmä, ja vettä tai mehua aina tarpeen mukaan.

Kun päivän toimiin lasketaan ruuanlaitto ja tiskit sekä muut pikku rutiinit kuten säätietojen seuraaminen, blogin päivitys ja mahdollinen kirjeenvaihto, vedenteko silloin tällöin ja satunnaiset värkkäämiset, niin voi todeta, että kahden hengen miehistöllä ei tule vapaa-ajan ongelmia.