Trinidad 3

Valentina
Thu 28 Mar 2013 01:48

Tehtävälista on pikku hiljaa lyhentynyt. Olennaiset asiat on saatu kuntoon. Tärkein asia varmaankin oli kansiluukun korjaus. Täältä löytyi firma, jonka erikoisalaan kuuluu näiden korjaus. Ongelmaksi muodostuivat ikkunaan kiinni liimatut lukituskahvat. Firma toimitti meille luukun kahvoineen kolme kertaa eri liimalla liimattuna, mutta aina jouduimme heti alkuun toteamaan, että kun kahvaan tulee vähänkään vääntöä, se irtoaa liimauksesta. Neljännellä kerralla kokeilin itse 3M:n superepoxia ja se toimi yhtä huonosti. Sen jälkeen lähdin kauppakierrokselle ja löysin sellaisen liimaan, joka hitsaa/sulattaa kahvan kiinni kansiluukkuun. Liiman kanssa työskentely oli vaikeaa: komponentit sekoittuivat huonosti keskenään ja kun ne oli saanut sekaisin, niin liima meinasi jämähtää käsiin saman tien. Mutta näyttää kuitenkin siltä, että nyt kahvat saattavat jopa pysyä paikoillaan.

 

Nyt tässä aprikoidaan, jäämmekö vielä kunnostelemaan jotain vai jatkammeko matkaa. Täällä alkaa torstai-iltana lomaputki, joka kestää tiistaiaamuun ja melkein kaikki paikat ovat kiinni. Chaguaramas taitaa olla Karibian suurin huvivenemarinakeskittymä. Porukat tuovat tänne veneensä hurrikaanikaudeksi. Ja ennen ja jälkeen purjehdussesongin riittää tietysti laitettavaa. Siksi täällä on hyvä tarjonta veneilijöiden tarvitsemia tarvikkeita tai palveluja. Jostain näin tilaston, että veneistä 62% on Yhdysvalloista, 35% Euroopasta ja 3 % muualta maailmasta. Jonkin verran täällä ilmeisesti viime vuosina on ollut asiakaskatoa heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Me emme onneksi vielä ole törmänneet täällä turvallisuusongelmiin.

 

Itse paikkana tämä ei ole mikään idyllinen purjehduskohde ja mieluummin jatkaisi matkaa vähän houkuttelevimpiin paikkoihin. Pari asiaa on kuitenkin vielä kesken ja pitää vilkaista vielä myös säätiedotuksia, milloin tuulet olisivat kohdallaan.

 

Parasta mielestäni täällä on ollut Marinamme ravintola, jonka keittiö on erinomainen ja hinnat kohtuulliset. Scorpio saapui tänne pari päivää sitten ja illalla istuimme Henkan ja Mallan kanssa yhdessä ravintolassa nauttimassa erinomaista grillattua miekkakalaa.