Port Elizabeth

Valentina
Fri 26 Oct 2012 08:27

Positiivisinta mitä Port Elizabethin marinasta voi sanoa on pursiseuran erinomainen ravintola. Maininki pääsee hyvin tunkeutumaan satamaan ja laiturit keikkuvat ja natisevat liitoksistaan. Viime yönä yksi köysi pääsi melkein hankautumaan poikki. Pari vuotta sitten myrsky hajotti laiturirakennelmat ja monet veneet kärsivät vaurioita. Nyt kokonaisuus näyttää sellaiselta vanhoista osista uudelleen kyhätyltä.

Lisäksi taivaalta sataa mustaa likaa . Jos kannen putsaa, niin hetken päästä se on samannäköinen. Tässäkin satamassa lastataan kaivannaistuotteita ja tuuli kuljettaa pölyä ympäriinsä. Nyrkkisääntö täällä on, että pari päivää tuulee kovaa koillisista, sitten on päivän verran tyventä, sitten tuulee päivän pari lounaasta vielä kovempaa, jonka jälkeen on parin päivän tyvenempi jakso. Sitten kierros alkaa uudestaan.

Tämä on myös autojen laivaussatama, kuten kaksi edellistäkin satamaa. Itärannikolla on erityisen paljon autoteollisuutta. Durbanissa valmistetaan Toyotaa, East Londonissa Mersua ja Mitsubishiä, Port Elizabetissa Fordia, GM:ä ja Volkswagenia. Lisäksi tässä maassa valmistetaan BMW:tä, Nissania, Mazdaa, Sitikkaa ja Rellua jne. Kaiken kaikkiaan tuotantolaitoksia taitaa olla nelisenkymmentä ja valmistettavia malleja noin 600.

Jostain luin, että valtio tukisi autoteollisuutta. Kova on kilpailu tällä alalla maailmassa. Uudessa kaupungissakin tarvittaisiin työpaikkoja, mutta niin tässäkin maassa, jossa työttömyys on liki 50%. Tällä alueella, jolla on autoteollisuutta, se on huomattavasti vähäisempää.

Meitä sen sijaan työllistää tällä hetkellä se, miten saisimme jääkaapin kuntoon.