Mauritius 2

Valentina
Thu 19 Jul 2012 14:50

Saimme hyvän laituripaikan Caudan Marinasta aivan Port Louisin keskustassa. Muuhun kaupunkiin verrattuna alue on siistiä. Vieressä on kauppoja, ravintoloita ja pari hotellia. Tämä Waterfront on myös kaupungin yöelämän keskus. Alue on kuitenkin rauhallinen. Ihmisiä kävelee paljon laiturilla, mutta ottaen huomioon keskeisen sijainnin, häiritsevää melua on vähän. Liikennettäkään ei ole kuin lähellä olevalla parkkialueelle.

 

Laituripaikka maksaa vajaa kymmenen euroa vuorokausi ja siihen kuuluu sähkö ja vesi sekä pääsy marinan suihkuihin. Tänne ei mahdu kylkikiinnitykseen kuin noin 15 alusta + toiset viisitoista jo laiturissa olevien veneiden kylkeen. Satama on melko täynnä. Ennen somalien merirosvousta monetkaan pallonkiertäjät eivät poikenneet tänne. Satamamestari sanoi, että usein allas oli aivan tyhjillään. Nyt tilanne on toinen.

 

Yllätykseksemme täällä oli kaksi suomalaista purjevenettä: Elaine (Arcona) ja Scorpio (ketsi). Molempien miehistö on kuitenkin käsittääkseni Suomessa käymässä. Ovat tulleet tänne ilmeisesti Thaimaan suunnalta ja odottelevat nyt kevään tuloa ja parempia säitä, ennen kuin jatkavat matkaa. Harvoin sitä maailmalla on kolme suomalaista alusta samassa marinassa.