30:17.37S 115:02.68E

Valentina
Mon 30 Apr 2012 09:21

Purjehdimme yön yli Two Rocks Marinasta Jurien Bayhin. Matkalla oli vähän päästä sadekuuroja, mutta pitkästä aikaa tämä oli lämmin yöpurjehdus. Paikalliset ovat tyytyväisiä, että vihdoinkin tulee vettä kuivan kesän jälkeen.

94 mailin legi päiväpurjehduksena ei onnistu. Ajoitimme lähdön siten, että pääsimme ajamaan koneella selville vesille riuttojen ulkopuolelle vielä valoisaan aikaan ja vastaavasti määräsatamaan auringon jo noustua. Tämä on ravustusaluetta ja purjeilla liikkuminen pimeässä on turvallisempaa. Sisääntuloväylällä olikin kolme rapumertaa, joita ei pimeässä olisi nähnyt. Rapujen lisäksi merroilla pyydetään mustekaloja. Näissä käytetään syötteinä muovisia pikku rapuja.

Jurien Bay on rannikkokylä, jossa on vähän kalastusta ja matkailua ja pääkaupunkilaisten loma-asutusta. Ranta on suurelta osin luonnonsuojelualuetta.

Tänään on vappuaatto, mutta täällä vappu ei ole mikään erityinen juhlapäivä. Me taidamme illallisen kanssa kuitenkin kumota yhden kuohuviinipullon ja valvotun edellisen yön jälkeen olemmekin sitten kypsiä sänkyyn.