Fremantle 4

Valentina
Tue 17 Apr 2012 09:05

Viikonloppu vierähti telakalla liinojen varassa roikkuessa. Kaikki suunniteltu tuli tehtyä ja kölin pohja maalattua primerilla + neljällä myrkkymaalikerroksella. Harvoin sitä on näin edullinen tilanne päästä työskentelemään sen kanssa, koska vene yleensä seisoo kuivalla kölin varassa venepukilla.

Tänään olemme purkaneet veto-/tuuligeneraattorimme osiin ja vaihtaneet laakerit ja tiivisteet. Alkujaan huomasimme Uudessa Seelannissa, että generaattorista kuului sopimatonta ääntä ja lopetimme sen käyttämisen. Meille ei vieläkään selvinnyt, mistä ääni johtui. Nyt ääni on kuitenkin poissa, joten ehkä se tuli laakereista. Generaattorin sisään oli päässyt vettä, joten oli joka tapauksessa syytä putsata se sisältä ja vaihtaa tiivisteet. Katsotaan nyt sitten jatkossa, kun jatkamme matkaa, onnistuiko korjaus.

Vaihteeksi taas näyttää siltä, että tärkeimmät asiat huolto- ja korjauslistassa on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Ja olemme tietysti onnellisia, kun Valentina on jälleen oikeassa elementissään eli takaisin vedessä.