Albany

Valentina
Thu 5 Apr 2012 08:54

Albanyssa monet kyselivät meiltä, että eikös siellä merellä ollut turhan iso maininki. Se oli kuulemma seitsemän metriä korkeaa.  Vaikea tuollaisesta pitkästä aallosta on merellä sanoa, paljonko metrejä kertyy aallon pohjalta sen harjalle. Ei se meitä sinällään häirinnyt, vaan enemmän tuo ristiaallokko. Ja niemen kärjissä merenkäynti oli hankalaa, kun maininki heijastuu syvästä kalliorannasta takaisin.

Eilisillasta lähtien on ollut sadekuuroja ja kovaa tuulta. Ajoitimme tulomme tänne aika sopivasti. Täällä kuulemma onkin viimeksi kunnolla satanut puoli vuotta sitten. Ja tämä on ensimmäinen varsinainen länsimyrsky. Minun havaintojeni mukaan säätilassa tapahtui yleismuutos kevätpäiväntasauksen aikoihin. Näyttää siltä, että huhtikuu ei enää ole kovin suosiollista aikaa ainakaan länteen päin mentäessä. Lännenpuoleiset tuulet ovat alkaneet dominoida ja rintamat kulkevat pohjoisempaa reittiä ja tuulet ovat kovempia.

Useilta australialaisilta purjehtijoilta saamani tieto kaupungin omistaman uuden sataman hinnoista osoittautui paikkansa pitäväksi. Meidän 12 metrin laituripaikan hinnaksi ilmoitettiin 90 dollaria yö! Virkailijat sanoivat, että he ovat tiedostaneet ylihinnoitelleensa laituripaikat ja aikovat ensi kaudeksi korjata tilanteen. Saimme sovittua, että voimme tähän hintaan olla kaksi yötä.

Albanyn tullikin sai hankittua papereihimme puuttuvan allekirjoituksen. Kaupasta olemme hakeneet ruokaa jääkaappiin ja pyykit on pesty. Nyt pitäisi vielä saada polttoainetäydennystä. Täällä ei ole mitään polttoainelaituria ja säiliöauton tilaaminen kaijalle maksaa. Paikallinen veneilijäpariskunta lupasi auttaa ja aikomuksena olisi huomisaamuna hakea heidän autollaan kanistereissa tarvitsemamme löpö.

Albany on kaunis 35.000 asukkaan kaupunki. Juuri tänne rantautui ensimmäinen Länsi-Australian siirtolaisjoukko joulupäivänä 1826. Heitä oli 23 vankia, 18 sotilasta, kersantti, kapteeni, kirurgi, muonitusmestari ja komentaja majuri Edmund Lockyer.

Kaupungin ympäristössä on paljon maataloutta: viljelyä ja karjanhoitoa. Satamasta viedään viljaa, puuhaketta ja myös hiekkaa. Turismi on täälläkin  tärkeä elinkeino.