Port Lincoln 2

Valentina
Fri 16 Mar 2012 08:17

Olimme eilen illallisella Anrewn ja Janeten luona. He ovat paikallisia purjehtijoita, brittejä, jotka nuorina muuttivat tänne, nyt jo eläkkeellä. Asuttuaan ensin Adelaidessa he 27 vuotta sitten siirtyivät tänne ja yksi syy oli nimenomaan se, että täällä on välittömässä läheisyydessä paremmat veneilyalueet.

 

Heidän lapsensa ovat muuttaneet takaisin Adelaideen ja vaikka se on näillä samoilla kulmilla, niin matkaa kertyy autolla kahdeksan tuntia. Australian manner näyttää maailmankartalla melko pieneltä saarelta, mutta ei tämä niin kovin pieni paikka ole. Asukkaita on kuitenkin melko vähän, vain runsas 20 miljoonaa ja heistä lähes kaikki asuvat kaupungeissa. Pelkästään miljoonakaupungeissa Sydneyssä, Melbournessa, Brisbanissä, Perthissä ja Adelaidessa asuu 2/3 maan väestöstä.

 

Kun Andrew huomasi meidän saapuneen satamaan, hän kutsui meidät illalliselle kotiinsa. Otimme tietysti kutsun ilomielin vastaan. Samalla saimme tervetulleen tilaisuuden kysellä paikallisista purjehdusolosuhteista ja mahdollisista ankkurointipaikosta. Yksi mahdollisuus olisi siirtyä ensin Eyren niemimaan länsipuolelle ankkuriin ja aloittaa ylitys vasta sieltä. Kyselin häneltä, kuinka monta ulkomaista länteen tai itään matkalla olevaa venettä täällä vuosittain vierailee ja hän arvioi, että kymmenkunta. Se on aika vähän ottaen huomioon, että tämä on melko luonnollinen valinta lähtö- tai saapumispaikaksi Australian Bightin ylityksessä. Olemmekohan taas eksyneet syrjäpoluille? Purjehtijoiden valtavirta kun matkaa Australian pohjoispuolitse.