40:50.81S 173:50.29E

Valentina
Wed 25 Jan 2012 04:28

Lähdimme liikkeelle kukonlaulun aikaan tullaksemme oikeaan aikaan kapeikkoon nimeltä French Pass. Se erottaa Marlborough Soundsin Tasman Baystä ja siitä on hyvä mennä läpi pläkällä. Vuorovesivaihtelun keskivaiheilla virta salmessa on 5-8 solmua ikävine pyörteineen ja akanvirtoineen. Nyt menimme salmesta läpi yhden solmun myötävirrassa vähän ennen pläkää hyvissä olosuhteissa ja siitä huolimatta pyörteet keikuttivat venettä yllättävän paljon.

Yöksi menimme Rangitoto Kite Tonga saaren (D´urvillen Island) länsirannalla olevan sokkeloisen vuonon perukalla lahteen nimeltä Mill Arm. Täällä on joskus ollut saha, mutta emme huomanneet siitä mitään jäljelle jääneitä merkkejä. Lahden rannat ovat aivan luonnontilassa ja jyrkästi kohoava ranta pusikkoineen ja pöpelikköineen tuo meille mieleemme maisemat Chilen Patagoniassa.

Elonmerkkejä on kuitenkin enemmän kuin siellä. Alkumatkasta emme nähneet muita aluksia kulussa, mutta ennen sisääntuloa näimme pari moottorivenettä ja rannalla yhden talon. Meidän jälkeemme lahdelle tuli toinenkin huvivene yöksi. Pilot Guide sanoo ”this is an extremely attractive area and is surrounded by native bush”. Paikka on kehujen arvoinen ja lisäksi suojaisa kaikilta tuulilta.