33:46.74N 15:25.34W

Valentina
Thu 16 Jul 2009 10:09
Valentina on edelleen matkalla kohti Madeiraa. Toissayönä näin kirkkaimman ja pisimmän tähden lennon kuin koskaan aikaisemmin, kun meteoriitti putosi suoraan alas keulan editse. Helinä tosin väitti, että se on todennäköisesti avaruusromua. Viime yönä hätkähdin siihen, kun venettämme yhtäkki valaisi kirkas valo takaapäin. Kun käännyin ympäri, niin taivaala putosi jotain, joka paloi niin kirkkaasti, että se valaisi veneen - enää ei uskalla istua muualla kuin suojassa aurinkopaneeleista kyhätyn biminin alla.
 
Nyt etenemme pikkuhiljaa noin neljän solmun vauhtia twistlerillä ja tuuliperäsimellä sivumyötäisessä (twistler = raskaasta spinnukankaasta tehty perhospurje, joka spiirataan kummaltakin puolelta spinnupuomilla ja jonka käyttöalue on välillä +- 140 astetta apparanttia (max 120), veneenpuoleiset puomien päät eivät ole mastolla - mikä sekin olisi mahdollista - vaan lentävässä liitoksessa ylä- ja alakaijan varassa). Hydrovane-tuuliperäsintämme olemme käyttäneet pitemmillä legeillä.
 
Odottelemme sääennusteiden mukaista tuulen paranemista iltaa kohden. Nyt tosituuli on vain nelisen metriä sekunnissa melkein suoraan perästä.